Κυκλοφόρησε το πρώτο πλωτό υβριδικό σύστημα μπαταρίας στις Φιλιππίνες

Κυκλοφόρησε το πρώτο πλωτό υβριδικό σύστημα μπαταρίας στις Φιλιππίνες

Μειώνει την καταπόνηση του δικτύου και επιτρέπει την αδιάλειπτη υπηρεσία ρεύματος - Θα παρουσιαστεί τον Μάρτιο του 2024 στο Maco

Το εναρκτήριο πλωτό υβριδικό σύστημα αποθήκευσης ενέργειας μπαταρίας (Bess) πρόκειται να παρουσιαστεί σε τελετουργική εκδήλωση ενεργοποίησης τον Μάρτιο του 2024 στο Maco, στο Davao de Oro των Φιλιππίνων.

Η Alona Suzell B. Ruyeras-Borromeo, CPA, (Επιχειρηματικός Συνεργάτης Εταιρικών Υπηρεσιών για το Mindanao στην Aboitiz Power Thermal Business Unit), είπε ότι το έργο ξεκίνησε το 2021 και παραδόθηκε επίσημα στις επιχειρήσεις Therma Marine Incorporated (TMI) τον Νοέμβριο του 2023.

Περιγράφοντας το Bess ως τεχνολογικό βασικό στην υποδομή αποθήκευσης ενέργειας και τη σταθερότητα του δικτύου, η Ruyeras-Borromeo ανέφερε:
«Αποθηκεύει περίσσεια ηλεκτρικής ενέργειας σε περιόδους χαμηλής ζήτησης, απελευθερώνοντας την κατά τη διάρκεια υψηλής ζήτησης, μειώνοντας την καταπόνηση του δικτύου και επιτρέποντας την αδιάλειπτη υπηρεσία ρεύματος».

Έχοντας διατεθεί στο εμπόριο από τις 20 Νοεμβρίου 2022, η Bess έχει επηρεάσει θετικά την τοπική κοινότητα παρέχοντας έναν αξιόπιστο και σταθερό ενεργειακό εφοδιασμό.

Η ενεργοποίηση του Bess της TMI αναμένεται να μην έχει σημαντικές επιπτώσεις στην τρέχουσα τιμή ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά σε περίπτωση απότομης διακοπής λειτουργίας της μονάδας, η Bess θα παραδώσει αυτόματα 49 μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας.

H Borromeo τόνισε ότι το Bess της TMI ξεχωρίζει στην αγορά ως το πρώτο στις Φιλιππίνες που αγκάλιασε μια υβριδική ιδέα, συνδυάζοντας 2 συμπληρωματικές τεχνολογίες (αποθήκευση ενέργειας μπαταρίας και μονάδα παραγωγής ενέργειας πετρελαίου) για να εξασφαλίσει γρήγορη και διαρκή παράδοση ενέργειας.

Επιπλέον, διεκδικεί τη διάκριση ότι είναι η πρώτη στη Νοτιοανατολική Ασία που κατασκεύασε μια πλωτή πλατφόρμα.

Η Aboitiz Power οραματίζεται την ανάπτυξη 12 έργων BESS στο μέλλον, συνεισφέροντας συνολικά 248 MW για τη ρύθμιση και τα αποθέματα έκτακτης ανάγκης.

Η εταιρεία δίνει έμφαση στην τήρηση των υφιστάμενων κατευθυντήριων γραμμών και κανονισμών για τη διαχείριση μπαταριών, σε συνεργασία με εγκεκριμένους προμηθευτές που ειδικεύονται στην ασφαλή μεταφορά και φιλική προς το περιβάλλον επεξεργασία των μπαταριών, διασφαλίζοντας παράλληλα τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων.

Η Aboitiz Power διαχειρίζεται ενεργά και εκμεταλλεύεται ενεργητικά στοιχεία παραγωγής θερμικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένου του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα 300 MW στο Toril, στην πόλη Davao, και των 100 MW Oil Power Barges στο Maco, Davao de Oro. RGP

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης