Ενέργεια

Deal μεταξύ Centrica και Repsol στην αγορά LNG - Τι προβλέπεται για 2025 - 2027

Deal μεταξύ Centrica και Repsol στην αγορά LNG - Τι προβλέπεται για 2025 - 2027
Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί μια στρατηγική κίνηση της Centrica για την προώθηση της ενεργειακής ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου
Σε ένα deal που θα ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια του Ηνωμένου Βασιλείου τα επόμενα χρόνια προχώρησαν η βρετανική Centrica Energy και η ισπανική Repsol

Η συμφωνία προβλέπει ότι η Centrica θα αγοράσει 1 εκατομμύριο τόνους υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) μεταξύ 2025 και 2027.
Το τεράστιο αυτό φορτίο αναμένεται να παραδοθεί στον τερματικό σταθμό εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου Grain LNG στο Kent.

Το γεγονός αυτό σηματοδοτεί μια στρατηγική κίνηση της Centrica για την προώθηση της ενεργειακής ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Centrica δεν παρείχε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τη συμφωνία.

Να θυμίσουμε πως ο βρετανικός γίγαντας έχει δικαιώματα και στον τερματικό σταθμό Grain LNG του Ηνωμένου Βασιλείου ο οποίος πρόσφατα ανακοίνωσε νέες συμφωνίες με τον εξαγωγέα LNG των ΗΠΑ Venture Global LNG και την αλγερινή Sonatrach.

Συνεχίζονται τα deal

Η συμφωνία που υπέγραψε η Centrica με τη Repsol, έρχεται ύστερα από μια 15ετή συμφωνία για LNG ύψους 8 δισ. δολαρίων με την αμερικανική Delfin Midstream, τον Ιούλιο του 2023, ενώ το 2022 η Centrica έκλεισε και deal με την νορβηγική Equinor το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει και την επαναλειτουργία και επέκταση της εγκατάστασης αποθήκευσης φυσικού αερίου Rough.

Σύμφωνα με την Centrica, ο σταθμός αποθήκευσης Rough αντιπροσωπεύει πλέον το 50% της συνολικής αποθηκευτικής ικανότητας φυσικού αερίου του Ηνωμένου Βασιλείου με δυνατότητα αποθήκευσης άνω των 50 δισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου, αρκετά για τη θέρμανση σχεδόν του 10% των σπιτιών του Ηνωμένου Βασιλείου καθ' όλη τη διάρκεια του χειμώνα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης