Ενέργεια

Το Βερολίνο ετοιμάζεται για εθνικοποίηση της Rosneft Γερμανίας

Το Βερολίνο ετοιμάζεται για εθνικοποίηση της Rosneft Γερμανίας

Τον Μάρτιο η απόφαση

Η γερμανική κυβέρνηση προετοιμάζεται για μια πιθανή εθνικοποίηση των γερμανικών δραστηριοτήτων της Rosneft, συμπεριλαμβανομένου του μερίδιού της στο διυλιστήριο Schwedt, δήλωσαν την Τετάρτη δύο κυβερνητικές πηγές σύμφωνα με το Reuters.

Το Βερολίνο έθεσε τα γερμανικά περιουσιακά στοιχεία της Rosneft, συμπεριλαμβανομένου του μεριδίου του 54,17% στο διυλιστήριο Schwedt του Βερολίνου, υπό κηδεμονία τον Σεπτέμβριο του 2022 στον απόηχο της ευρείας κλίμακας εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Έκτοτε έχει επεκτείνει δύο φορές την κηδεμονία, με πιο πρόσφατη τον Σεπτέμβριο του 2023 και πρέπει να λάβει νέα απόφαση τον Μάρτιο.

Το υπουργείο Οικονομίας κάνει τις προετοιμασίες για πιθανή εθνικοποίηση και η Rosneft έχει προσκληθεί σε ακρόαση για το θέμα, ανέφεραν οι πηγές, σημειώνοντας ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση για το αν θα προχωρήσει η κίνηση.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ήλπιζε εδώ και μήνες ότι η Rosneft θα πουλούσε το μερίδιό της στο Schwedt προκειμένου να εξασφαλίσει το μέλλον του διυλιστηρίου, του τέταρτου μεγαλύτερου στη Γερμανία.

«Είμαστε στον σωστό δρόμο στο Schwedt και θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και την εξασφάλιση των προμηθειών στην ανατολική Γερμανία», δήλωσε ο Michael Kellner, αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης