Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά το LNG Canada της Shell

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά το LNG Canada της Shell
Η ανάδοχος JGC Fluor κατασκευάζει την πρώτη φάση του γιγαντιαίου έργου LNG Canada που περιλαμβάνει δύο τρένα υγροποίησης χωρητικότητας 14 mtpa

Ο τερματικός σταθμός LNG Canada της Shell έχει ολοκληρωθεί περισσότερο από το 90% και το έργο ετοιμάζεται να ξεκινήσει δραστηριότητες ανάθεσης αργότερα φέτος, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Shell, Wael Sawan.

Αυτός είναι ο πρώτος μεγάλος τερματικός σταθμός εξαγωγής LNG στον Καναδά. Η ανάδοχος JGC Fluor κατασκευάζει την πρώτη φάση του γιγαντιαίου έργου LNG Canada που περιλαμβάνει δύο τρένα υγροποίησης χωρητικότητας 14 mtpa

Εκτός από την εταιρεία Shell, άλλοι εταίροι στο έργο περιλαμβάνουν την Petronas της Μαλαισίας, την PetroChina, την Mitsubishi Corporation της Ιαπωνίας και την Kogas της Νότιας Κορέας. Η LNG Canada δήλωσε στην ενημέρωση του Δεκεμβρίου ότι το έργο ολοκληρώθηκε περισσότερο από 85 τοις εκατό και ότι αναμένει να ξεκινήσει δραστηριότητες εκκίνησης, οι οποίες θα διαρκέσουν περισσότερο από ένα χρόνο, το 2024.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Wael Sawan δεν είπε κατά τη διάρκεια της κλήσης κερδών του τέταρτου τριμήνου, εάν το LNG Canada αναμένεται να παράγει το πρώτο του φορτίο το 2025 ή νωρίτερα. «Πρόκειται για μια πολύ, πολύ περίπλοκη εγκατάσταση που πρόκειται να ενισχυθεί. Και ως εκ τούτου, θα το παρακολουθήσουμε και θα στηρίξουμε την ομάδα καθώς το κάνουν αυτό κατά τη διάρκεια των επόμενων 12 έως 18 μηνών».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης