Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Σδούκου: Σημαντικό εργαλείο τα φωτοβολταϊκά για τη μείωση του ενεργειακού κόστους των αγροτών

Σδούκου: Σημαντικό εργαλείο τα φωτοβολταϊκά για τη μείωση του ενεργειακού κόστους των αγροτών
Για το 2024 στόχος του ΥΠΕΝ είναι να σχεδιάσει και να προκηρύξει έργα ΑΠΕ

Λύσεις για το ενεργειακό κόστος των αγροτών επιχειρεί να δώσει η κυβέρνηση μέσα από πολιτικές που έχουν να κάνουν με την αξιοποίηση των ΑΠΕ, όπως δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΙ η υφυπουργός ΠΕΝ, Αλ. Σδούκου.

Η ίδια τόνισε ότι ο αγροτικός κόσμος πανευρωπαϊκά αντιμετωπίζει το αυξημένο ενεργειακό κόστος. Παρόλο που σήμερα το αγροτικό τιμολόγιο είναι φθηνότερο από το οικιακό, αν το συγκρίνουμε με την τιμή του πριν την κρίση είναι ακριβό. "Πρόκειται για ένα ένα αίτημα που αντιμετωπίζουμε με σεβασμό γι'αυτό και στο πλαίσιο του εφικτού προσπαθούμε να το λύσουμε".

Η κα Σδούκου στάθηκε στο γεγονός ότι η Ελλάδα πέρυσι είχε ρεκόρ στις ΑΠΕ, και το χαρακτήρισε ως "ένα σημαντικό επίτευγμα που δεν έτυχε, αλλά πέτυχε". Το 57% της ηλεκτροπαραγωγής είναι πλέον από ΑΠΕ και ο λιγνίτης υποχώρησε στο 10%. Οι ΑΠΕ θα ρίξουν το ενεργειακό κόστος για τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και τους αγρότες.

Για το 2024 στόχος του ΥΠΕΝ είναι να σχεδιάσει και να προκηρύξει έργα ΑΠΕ που θα συμψηφίζουν την ενέργεια που παράγουν με την ενέργεια που χρειάζεται η κάθε κατηγορία καταναλωτή. "Δεν είναι λύση να επιδοτείς μια ακριβή κιλοβατώρα, αλλά να αξιοποιείς την πράσινη ενέργεια", σχολίασε η κα Σδούκου.

Τέλος, αναφορικά με τα τιμολόγια ρεύματος Φεβρουαρίου, δήλωσε ότι είναι πολύ θετικό που έπεσαν σε σχέση με τον Ιανουάριο κατά περίπου 2,5 λεπτά. Πέρυσι τα αντίστοιχα ήταν στα 20 λεπτά και με επιδότηση έφταναν στα 15.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης