Ενέργεια

Ύμνοι του Reuters για το ρεκόρ παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ το 2023 στην Ελλάδα

Ύμνοι του Reuters για το ρεκόρ παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ το 2023 στην Ελλάδα
Η Ελλάδα έχει υπερδιπλασιάσει την παραγωγή της από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από το 2014
Σχετικά Άρθρα

Στην αναπαραγωγή της ενεργειακής είδησης σχετικά με το ρεκόρ του ΑΔΜΗΕ για την παραγωγή αιολικής, ηλιακής και υδροηλεκτρικής ενέργειας το 2023, έκανε το Reuters με δημοσίευμά του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΑΔΜΗΕ και αναμεταδίδει το διεθνές Μέσο, η ετήσια παραγωγή πράσινης ενέργειας το 2023 σημείωσε ρεκόρ δεκαετίας, καθώς το 57% του ενεργειακού μείγματος καλύφθηκε από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (αέρα - ήλιο) και από υδροηλεκτρικές μονάδες. Πρόκειται για ετήσια αύξηση της τάξεως του 8,5% σε σύγκριση με το 2022.

Μάλιστα, η «Ελλάδα έχει υπερδιπλασιάσει την παραγωγή της από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από το 2014».

Στη συνέχεια, αναφέρει ότι: «Η Ελλάδα χρειάζεται να επενδύσει περίπου 30 δισεκατομμύρια ευρώ για να ενισχύσει την πράσινη χωρητικότητα, να επεκτείνει δίκτυα και να εγκαταστήσει μονάδες αποθήκευσης ενέργειας για να επιτύχει τον στόχο της για το 44% της κατανάλωσης ενέργειας να προέρχεται από πράσινη ενέργεια έως το 2030 από 22% το 2021».

Τέλος, αναμεταδίδεται και η δήλωση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΑΔΜΗΕ, Μάνου Μανουσάκη, σύμφωνα με τον οποίο: «Μέσα από το δεκαετές επενδυτικό του πλάνο, ύψους 5 δισ. ευρώ, ο Διαχειριστής αναπτύσσει συνεχώς το ηλεκτρικό σύστημα, αυξάνοντας τον ηλεκτρικό χώρο από 18 GW σήμερα σε 29 GW το 2030, κάτι που θα επιτρέψει την εισαγωγή ακόμα περισσότερων μονάδων ΑΠΕ».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης