Σύστημα μπαταριών της TESLA αντικαθιστά το τελευταίο εργοστάσιο άνθρακα στη Χαβάη

Σύστημα μπαταριών της TESLA αντικαθιστά το τελευταίο εργοστάσιο άνθρακα στη Χαβάη

Σύμφωνα με την εταιρεία, πρόκειται για το πιο προηγμένο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών σε κλίμακα δικτύου στον κόσμο

Ένα σύστημα μπαταριών Tesla Megapack που αντικαθιστά το τελευταίο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας από άνθρακα στη Χαβάη είναι επίσημα ενεργό, όπως ανέφερε το Electrek.

Το έργο που ονομάζεται Kapolei Energy Storage ανήκει και λειτουργεί από την Plus Power και βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Oahu, σε μια γνωστή βιομηχανική περιοχή.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι είναι «το πιο προηγμένο σύστημα αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών σε κλίμακα δικτύου στον κόσμο».

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Χαβάη έχει την υψηλότερη κατά κεφαλήν χρησιμοποιούμενη ηλιακή δυναμικότητα.


Παροχές του έργου

Οι προδιαγραφές περιλαμβάνουν 135 μεγαβάτ (MW)/540 μεγαβατώρες (MWh) χωρητικότητας και ενέργειας.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, η μοντελοποίηση που έγινε από την Hawaiian Electric διαπίστωσε ότι το εργοστάσιο θα επιτρέψει τον περιορισμό των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) κατά 69% και να ενσωματώσει 10% περισσότερες νέες (ΑΠΕ) κατά την πρώτη 5ετία, παρέχοντας παράλληλα τη συνεχή ανάπτυξη του ατομικός ηλιακός οροφής.

Ενώ το σύστημα ωφελεί άμεσα τους κατοίκους της Χαβάης, η μετάβαση από βρώμικες πηγές ενέργειας όπως ο άνθρακας σε καθαρές πηγές όπως η ηλιακή και η αιολική ενέργεια μας ωφελεί όλους.


Πεποίθηση για αυξημένη ενεργειακή μετάβαση

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ, όταν η ρύπανση από τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας κατανέμεται στον βιομηχανικό τομέα, οι βιομηχανικές δραστηριότητες ευθύνονται για το 30% της ρύπανσης από την υπερθέρμανση του πλανήτη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Καθώς τα εργοστάσια άνθρακα κλείνουν σε ολόκληρη τη χώρα, πολλά μετατρέπονται σε χώρους καθαρής ενέργειας.

Όσο πιο φθηνές και άμεσα διαθέσιμες είναι αυτές οι πηγές ενέργειας, τόσο πιο πιθανό είναι οι ιδιοκτήτες σπιτιού να προσθέσουν ηλιακούς συλλέκτες ή άλλες πιο πράσινες αναβαθμίσεις.

Όσοι ήταν υπεύθυνοι για την υλοποίηση αυτού του έργου και επέτρεψαν στη Χαβάη να χρησιμοποιήσει καλύτερα την αυξανόμενη ανανεώσιμη ενέργεια της, ήταν περήφανοι.

«Αυτό το έργο παρέχει ένα άλλο παράδειγμα ηγεσίας της Χαβάης στη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια», δήλωσε ο Mark B. Glick (επικεφαλής ενέργειας της Χαβάης στην έκδοση Plus Power).

 

Ο Mike Snyder (Ανώτερος Διευθυντής της Tesla Megapack), πρόσθεσε:

«Είναι η πρώτη φορά που μια αυτόνομη τοποθεσία μπαταριών παρέχει υπηρεσίες διαμόρφωσης δικτύου σε αυτήν την κλίμακα.

Αυτή είναι μια κρίσιμη εφαρμογή για δίκτυα υψηλής διείσδυσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που παρέχονται από μετατροπείς Megapack 185 MW».

«Αυτό είναι ένα ορόσημο στη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια», δήλωσε ο Brandon Keefe (Εκτελεστικός Πρόεδρος της Plus Power).

 

«Είναι η πρώτη φορά που μια μπαταρία χρησιμοποιείται από μια μεγάλη εταιρεία κοινής ωφέλειας για την εξισορρόπηση του δικτύου.

Αυτό το έργο είναι μια ταχυδρομική κάρτα από το μέλλον.

Οι μπαταρίες θα παρέχουν σύντομα αυτές τις υπηρεσίες, σε κλίμακα, στην ηπειρωτική χώρα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης