Στην Orsted το 50% της Eversource για τον πλήρη έλεγχο του Sunrise Wind

Στην Orsted το 50% της Eversource για τον πλήρη έλεγχο του Sunrise Wind

Πρόκειται για επιτυχή ανάθεση στη Νέα Υόρκη για έργο ΑΠΕ (renews.biz)

Η Orsted (πολυεθνική εταιρεία ενέργειας που εδρεύει στην Δανία) υπέγραψε συμφωνία με την Eversource για την απόκτηση του μεριδίου 50% της αμερικανικής εταιρείας ενέργειας στο υπεράκτιο αιολικό πάρκο Sunrise Wind ισχύος 924 MW.

Σύμφωνα με το renews.biz, η εξαγορά υπόκειται στην επιτυχή ανάθεση της Sunrise Wind στη συνεχιζόμενη πρόσκληση New York 4 για υπεράκτια αιολική δυναμικότητα, υπογραφή σύμβασης Πιστοποιητικού Ανανεώσιμης Ενέργειας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (OREC) με την NYSERDA (υπηρεσία ενέργειας της Νέας Υόρκης), οριστικοποίηση συμφωνιών απόκτησης, παραλαβή σχεδίου κατασκευής και λειτουργίας (COP), καθώς και ρυθμιστικές εγκρίσεις.

 

Σενάριο αποτυχίας

Εάν η Sunrise Wind δεν είναι επιτυχής στην πρόσκληση, η υπάρχουσα σύμβαση OREC για την Sunrise Wind θα ακυρωθεί σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Πολιτείας και η κοινή επιχείρηση 50/50 της Orsted και της Eversource για την Sunrise Wind θα παραμείνει σε ισχύ.

Σε αυτό το σενάριο, η κοινοπραξία θα αξιολογήσει τα επόμενα βήματά της.

Εάν το έργο ανατεθεί προσωρινά, θα γίνει διαπραγμάτευση νέας σύμβασης με την NYSERDA σύμφωνα με τους ενημερωμένους όρους της τρέχουσας πρόσκλησης.

 

Τα τελευταία στάδια πριν την κατασκευή του Sunrise Wind

Το Sunrise Wind (το πιο ώριμο υπεράκτιο αιολικό έργο στον αγωγό της Νέας Υόρκης), αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2026, εάν ανατεθεί στο πλαίσιο της πρόσκλησης New York 4.

Ο σχεδιασμός του Sunrise Wind έχει αναθεωρηθεί και γίνει αποδεκτός από όλους τους αρμόδιους κρατικούς φορείς.

Το έργο έχει εξασφαλίσει όλες τις συμφωνίες εργασίας σημαντικών προμηθευτών και έργου ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή λίγο μετά την ανάθεση.

Οι τελικές ομοσπονδιακές άδειες αναμένονται αυτό το καλοκαίρι.

Ο David Hardy (Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Region Americas στην Orsted), δήλωσε:

«Μετά από μια ενδελεχή αναθεώρηση κινδύνου του χαρτοφυλακίου μας στις ΗΠΑ, αισθανόμαστε άνετα με την πλήρη ιδιοκτησία της Sunrise Wind εάν το έργο ανατεθεί στη Νέα Υόρκη 4.

Αυτή η συναλλαγή είναι μια ευκαιρία που προσδίδει αξία για την Orsted και η καλύτερη πορεία προς τα εμπρός για το έργο.

Το Sunrise Wind θα είναι το 3ο υπεράκτιο αιολικό μας πάρκο στα ανοικτά της βορειοανατολικής ακτής, μετά το South Fork και το Revolution Wind, τα οποία είναι ήδη υπό κατασκευή».

Ο Joe Nolan (Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Eversource Energy), πρόσθεσε:

«Είμαστε περήφανοι για το έργο που έχουμε ήδη ολοκληρώσει για την Sunrise Wind και ανυπομονούμε να διατηρήσουμε την ηγετική μας θέση χτίζοντας χερσαία συστήματα διασύνδεσης για υπεράκτια αιολικά έργα στα βορειοανατολικά».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης