Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Στην Καλιφόρνια το μεγαλύτερο έργο αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας και μπαταριών των ΗΠΑ (electrek)

Στην Καλιφόρνια το μεγαλύτερο έργο αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας  και μπαταριών των ΗΠΑ (electrek)

Διαθέτει 1,9 εκατ. πάνελ και 120.720 συνδεδεμένες μπαταρίες - Η μεγαλύτερη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην οποία έχει συμμετάσχει η Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών

Το Edwards & Sanborn το οποίο βρίσκεται σε 4.660 στρέμματα στην έρημο Mojave, κατασκευάστηκε, ανήκει και λειτουργεί από την Terra-Gen, όπως αποκαλύπτει το electrek.co.

Περιλαμβάνει 875 μεγαβάτ (MW) ηλιακής ενέργειας και 3.320 μεγαβατώρες (MWh) αποθήκευσης ενέργειας.

Το έργο βρίσκεται τόσο σε ιδιωτική γη όσο και σε γη που ανήκει στην αεροπορική βάση Edwards.

Ο ανάδοχος του έργου (Mortensen), λέει ότι είναι η μεγαλύτερη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην οποία έχει λάβει μέρος ποτέ η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.

Διαθέτει 1,9 εκατομμύρια First Solar PV πάνελ και 120.720 συνδεδεμένες μπαταρίες αποθήκευσης ενέργειας LG Chem, Samsung και BYD μακράς διάρκειας κατά 400 μίλια σύρματος.

Συνολικά, η Edwards & Sanborn παράγει 875 MWdc ηλιακής ενέργειας και διαθέτει 3.287 μεγαβατώρες αποθήκευσης ενέργειας με συνολική χωρητικότητα διασύνδεσης 1.300 MW.

Το έργο τροφοδοτεί με ρεύμα την πόλη του Σαν Χοσέ, τη Νότια Καλιφόρνια Έντισον, την Pacific Gas & Electric Co. και την Clean Power Alliance, και τα Starbucks, μεταξύ άλλων.

Ο Brian Gorda (Αντιπρόεδρος μηχανικής στην Terra-Gen), δήλωσε:

«Τώρα αυτή η εγκατάσταση είναι πλήρως λειτουργική, είναι ένα έργο μετασχηματισμού στον κλάδο και παρέχει ανθεκτικότητα στο δίκτυο».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης