Ενέργεια

ΕΕ: Με το «φακό» του Euractiv οι τελευταίες εξελίξεις σε ενέργεια και περιβάλλον

ΕΕ: Με το «φακό» του Euractiv οι τελευταίες εξελίξεις σε ενέργεια και περιβάλλον
Σε φθίνουσα πορεία οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στη χονδρεμπορική της ΕΕ

Τις τρέχουσες εξελίξεις στους τομείς της ενέργειας και του περιβάλλοντος καταγράφει το Euractiv, με καθημερινά του δημοσιεύματα και αναλύσεις.

Επιγραμματικά:

Γερμανία οδεύει προς τον υψηλότερο αριθμό ατόμων που απασχολούνται σε θέσεις εργασίας που συνδέονται με τις ανανεώσιμες πηγές από το 2010. Πρόκειται για μια τάση που ενισχύεται από τη ζήτηση για αντλίες θερμότητας και εγκαταστάσεις ηλιακών συλλεκτών.

- Ο πετρελαϊκός γίγαντας BP πιέζει για αναθεώρηση των κανόνων της ΕΕ για τα βιοκαύσιμα. Τα βιοκαύσιµα από υλικό των φυτών ή ζωικά απόβλητα µπορούν να βοηθήσουν στη µάχη κατά της υπερθέρµανσης του πλανήτη με την τακτική τους χρήση σε διάφορους τομείς των μεταφορών.

-Σε συνέντευξή της στο Euractiv, η Valérie Corre, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ανανεώσιμων Πηγών Αιθανόλης (ePURE) τόνισε ότι η ΕΕ θα είναι σε θέση να επιτύχει τους ενεργειακούς στόχους της και να μειώσει τις εκπομπές CO2, εφόσον οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής ακολουθούν μια «πιο ρεαλιστική» και επιστημονική προσέγγιση όσον αφορά τα βιοκαύσιμα.

-Οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας στη χονδρεμπορική της ΕΕ παρουσιάζουν πτωτική τάση τους τελευταίους μήνες, μια εξέλιξη που ορισμένες κυβερνήσεις θεωρούν ως ευκαιρία για την κατάργηση των επιδοτήσεων που εισήχθησαν ως απάντηση στην ενεργειακή κρίση, ενώ άλλες θεωρούν ως κακό μήνυμα για την ενεργειακή μετάβαση.

Ουκρανία αναμένει να ξεκινήσει τις εργασίες κατασκευής τεσσάρων νέων πυρηνικών αντιδραστήρων αυτό το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο, δήλωσε στο Reuters την Πέμπτη (25 Ιανουαρίου) ο υπουργός Ενέργειας German Galushchenko, καθώς η χώρα επιδιώκει να αντισταθμίσει τη χαμένη ενεργειακή ικανότητα λόγω του πολέμου με τη Ρωσία.

-To κόστος της βιομηχανικής ρύπανσης είναι ισοδύναμο του 2% της οικονομικής παραγωγής της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάθε χρόνο, αν και ο αντίκτυπος έχει μειωθεί την τελευταία δεκαετία, δήλωσε η περιβαλλοντική υπηρεσία του μπλοκ.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης