Χρηματιστήριο & Αγορές

Αρχίζει σήμερα 25/1 η δημόσια προσφορά για την εισαγωγή του Ελ.Βενιζέλος στο Χ.Α

Αρχίζει σήμερα 25/1 η δημόσια προσφορά για την εισαγωγή του Ελ.Βενιζέλος στο Χ.Α
Η εισαγωγή αφορά συνολικά 300 εκατ. μετοχές και έχει δοθεί εύρος τιμής διάθεσης μεταξύ 7 ευρώ και 8,20 ευρώ που δίνει αποτίμηση από 2,1 δισ. ευρώ έως 2,46 δισ. ευρώ
Ξεκινάει σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι την 1η Φεβρουαρίου η δημόσια προσφορά για την εισαγωγή του Αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος στο Χ.Α.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εισαγωγή στο Ελληνικό Χρηματιστήριο εδώ και δεκαετίες και αποτελεί μία εμβληματική εισαγωγή, η οποία δίνει περισσότερες επιλογές στους επενδυτές και ενισχύει τον τουριστικό κλάδο του Χ.Α., ο οποίος αποτελεί και την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας.
Η εισαγωγή αφορά συνολικά 300 εκατ. μετοχές και έχει δοθεί εύρος τιμής διάθεσης μεταξύ 7 ευρώ και 8,20 ευρώ που δίνει αποτίμηση από 2,1 δισ. ευρώ έως 2,46 δισ. ευρώ, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που ήθελαν την αποτίμηση πάνω από το όριο των 2,1 δισ. ευρώ.
Σημειώνεται πως η ανακοίνωση της τιμής διάθεσης θα γίνει στις 2 Φεβρουαρίου και η έναρξη διαπραγμάτευσης στις 7/2. 
Το ΤΑΙΠΕΔ θα πουλήσει 90 εκατ. μετοχές, εκ των οποίων 13,5 εκατ. μετοχές στην Ελλάδα σε ιδιώτες και ειδικούς επενδυτικές και 76,5 εκατ. μετοχές εκτός Ελλάδος μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης