Ενέργεια

EIA: Βλέπει στα περυσινά επίπεδα τις τιμές χονδρικής ηλεκτρικής ενέργειας στις ΗΠΑ το 2024

EIA: Βλέπει στα περυσινά επίπεδα τις τιμές χονδρικής ηλεκτρικής ενέργειας στις ΗΠΑ το 2024
Μεταξύ 30 $ ανά μεγαβατώρα (MWh) και 40 $ ανά MWh εκτός των βορειοανατολικών περιοχών προβλέπεται να κυμαίνονται οι τιμές

Οι τιμές χονδρικής ηλεκτρικής ενέργειας για το 2024 στις περισσότερες περιοχές των ΗΠΑ φαίνεται να είναι κοντά ή ελαφρώς χαμηλότερες από το 2023, λόγω του σχετικά σταθερού κόστους των καυσίμων παραγωγής, ανέφερε σε έκθεσή της την Πέμπτη η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των ΗΠΑ.
Ωστόσο, οι περίοδοι υψηλής ζήτησης ή περιορισμών προσφοράς στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε προσωρινές αυξήσεις στις τιμές χονδρικής.
Η EIA προβλέπει ότι οι τιμές χονδρικής στις ΗΠΑ θα κυμαίνονται μεταξύ 30 $ ανά μεγαβατώρα (MWh) και 40 $ ανά MWh εκτός των βορειοανατολικών περιοχών, όπου ο οργανισμός αναμένει ότι οι τιμές θα αυξηθούν κατά μέσο όρο 48 $/MWh στη Νέα Υόρκη και 60 $/MWh στη Νέα Αγγλία.

Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν την τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στις αγορές χονδρικής των ΗΠΑ, αλλά ο πιο σημαντικός είναι η τιμή του φυσικού αερίου, καθώς είναι συχνά το πιο ακριβό καύσιμο που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και πολλές χονδρικές αγορές των ΗΠΑ καθορίζουν τις τιμές σε αυτό το επίπεδο.
Η κύρια πηγή ηλεκτρικής ενέργειας στις ΗΠΑ είναι η παραγωγή φυσικού αερίου, με την ΕΙΑ να αναμένει ότι οι τιμές φυσικού αερίου για την παραγωγή ηλεκτρισμού θα ανέλθουν κατά μέσο όρο στα 2,91 $ ανά εκατομμύριο βρετανικές θερμικές μονάδες (MMBtu) το 2024 σε σύγκριση με 3,29 $/MMBtu το 2023.

Χαμηλότερο το κόστος

Στις περισσότερες περιοχές, το μέσο κόστος χονδρικής ηλεκτρικής ενέργειας θα πρέπει να παραμείνει χαμηλότερο ή συγκρίσιμο με εκείνο του προηγούμενου έτους λόγω των χαμηλότερων τιμών του φυσικού αερίου, αναφέρει η έκθεση.
Οι πολιτείες του Ειρηνικού, Καλιφόρνια, Όρεγκον και Ουάσιγκτον είχαν τις υψηλότερες τιμές φυσικού αερίου στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2023 όπου η τιμή του φυσικού αερίου που χρεώνεται στις γεννήτριες ηλεκτρικής ενέργειας ήταν κατά μέσο όρο 6,96 $/MMBtu μέχρι τον Οκτώβριο, πρόσθεσε η έκθεση.

«Αναμένουμε ότι το κόστος των καυσίμων θα παραμείνει κάπως αυξημένο στον Βορειοδυτικό Ειρηνικό και προβλέπουμε ότι οι τιμές χονδρικής ενέργειας της περιοχής θα είναι κατά μέσο όρο 67 $/MWh το 2024», ανέφερε η έκθεση.
Οι τιμές χονδρικής ενέργειας στις ΗΠΑ υπολογίζονται συνήθως σε ωριαία ή ημερήσια βάση και έχουν σχεδιαστεί για να αντικατοπτρίζουν τις συνθήκες της αγοράς σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης