Η Enviromena σχεδιάζει ηλιακό αγωγό 400 MW στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η Enviromena σχεδιάζει ηλιακό αγωγό 400 MW στο Ηνωμένο Βασίλειο

Αποσκοπεί στο να ξεπεράσει τα 500 MW έως το 2025

Η Enviromena (εταιρεία τεχνολογίας καθαρής ενέργειας που εδρεύει στο Ρέντινγκ της Αγγλίας) αποκάλυψε θα συμπεριλάβει στα σχέδιά της τον ηλιακό της αγωγό 400 MW στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η εταιρεία θα υποβάλει τα έργα που βρίσκονται υπό εξέλιξη στη διαδικασία σχεδιασμού τους επόμενους 6 μήνες.

Η Enviromena ανακοίνωσε πρόσφατα τις προθέσεις της να αυξήσει το κατασκευασμένο και λειτουργικό χαρτοφυλάκιό της στο Ηνωμένο Βασίλειο σε πάνω από 500 MW έως το 2025.

Αυτά τα τελευταία έργα ισχύος 400 MW βρίσκονται σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο από το Ντόρσετ έως το Ντάραμ και αποτελούν μέρος ενός μεγαλύτερου επεκτεινόμενου αγωγού έργων ισχύος άνω του 1,5 GW, τα οποία προχωρά η ομάδα ανάπτυξης εσωτερικού της Enviromena.

Εκτός από τα 400 MW έργων που πρόκειται να εισέλθουν στη διαδικασία σχεδιασμού, η Enviromena διαθέτει επί του παρόντος 110 MW ηλιακών έργων τα οποία αναμένεται να είναι εκτός σχεδίου μέχρι το τέλος Μαρτίου 2024.


Έγκριση πολλών έργων της Enviroma τα τελευταία χρόνια

Αρκετά προτεινόμενα έργα της εν λόγω εταιρείας έχουν εγκριθεί τα τελευταία χρόνια από τοπικά συμβούλια, στοιχείο που δείχνει τη δυναμική της στον συγκεκριμένο κλάδο.

Ο
Mark Harding (Διευθυντής Ευρωπαϊκής Ανάπτυξης της Enviromena), δήλωσε: «Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο για εμάς καθώς προωθούμε την παράδοση αυτών των έργων.

Εκτός από την παροχή καθαρότερης ενέργειας, οι εξελίξεις είναι καλά μελετημένες και έχουν σχεδιαστεί από τις ομάδες μας για να συνδυάζονται με το τοπίο και να λαμβάνουν υπόψη την τοπική άγρια ζωή.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει πολλές από τα έργα μας να λαμβάνουν ομόφωνη έγκριση σχεδιασμού από τοπικά συμβούλια, γεγονός που δείχνει την προθυμία και την όρεξη για εγκαταστάσεις καθαρής ενέργειας (ειδικά σε μια εποχή που οι τιμές των καυσίμων συνεχίζουν να φαίνονται αβέβαιες).

Ο αναπτυσσόμενος αγωγός μας καταδεικνύει τη δέσμευσή μας να παραδίδουμε έργα καθαρής ενέργειας μεγάλου όγκου στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου και το επόμενο εξάμηνο θα είναι εξαιρετικά συναρπαστικό για εμάς, καθώς ετοιμαζόμαστε να υποβάλουμε στον προγραμματισμό πάνω από 400 MW επίγειων ηλιακών έργων.

Αφού εγκριθούν και κατασκευαστούν αυτά τα έργα θα συμβάλουν μαζικά στη μείωση των εκπομπών άνθρακα και στην παροχή καθαρής ενέργειας σε δεκάδες χιλιάδες σπίτια».


Άλλα έργα της Enviroma

Τον περασμένο μήνα η Enviroma ανακοίνωσε ότι η τελειώνει η κατασκευή 2 επιπλέον έργων (του Horsey Levels στο Somerset και του Kiln Fields στο Hampshire), συνολικής ισχύος 42 MW τα οποία θα ενεργοποιηθούν στις αρχές του 2024.

Αυτές οι κατασκευές ακολουθούν το Three Maids Hill στο Winchester το οποίο ενεργοποιήθηκε στα τέλη του 2022, και το πρώτο ηλιακό αγρόκτημα της Enviromena στην Ουαλία - το Bryngolwg - που τίθεται σε λειτουργία τον Οκτώβριο του 2023.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης