Ενέργεια

Μητσοτάκης: Θέλουμε να γίνουμε πάροχος ενέργειας, τουλάχιστον για τις βαλκανικές χώρες - Βίντεο

Μητσοτάκης: Θέλουμε να γίνουμε πάροχος ενέργειας, τουλάχιστον για τις βαλκανικές χώρες - Βίντεο
Τι είπε ο πρωθυπουργός σε σχετική συζήτηση για το μέλλον της Πράσινης Συμφωνίας στο φόρουμ του Νταβός

Την αισιοδοξία του του για το μέλλον της Πράσινης Συμφωνίας εξέφρασε ο  πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Βασικό θέμα της συζήτησης στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός ήταν η μείωση των εκπομπών αερίων για να προστατευθεί το περιβάλλον.«Θέλουμε να γίνουμε εξαγωγείς πράσινης ενέργειας εκμεταλλευόμενοι την αιολική ενέργεια» είπε χαρακτηριστικά.

«Αν δείτε, θα διαπιστώσετε ότι η τοποθεσία όπου παρατηρείται μόνιμος άνεμος είναι η Ελλάδα, θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε την αιολική ενέργεια» είπε προσθέτοντας ότι πρέπει να διασφαλίσουμε τις διασυνδέσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον μεσομακροπρόθεσμο στόχο της Ελλάδας να γίνει εξαγωγέας πράσινης ενέργειας και να έχει ηγετικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση της Ευρώπης, ειδικότερα στην περιοχή των Βαλκανίων.
Επιπλέον, ο Ελληνας πρωθυπουργός έκανε αναφορά στη δημιουργία υπεράκτιων αιολικών πάρκων και στο στρατηγικό γεωγραφικό πλεονέκτημα που έχει η χώρα μας σε αυτό τον τομέα.

Αξιοποίηση της αιολικής ενέργειας

«Ελπίζουμε μεσοπρόθεσμα η Ελλάδα να γίνει εξαγωγέας πράσινης ενέργειας, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις σε αυτόν τον τομέα. Θέλουμε να αξιοποιήσουμε την αιολική ενέργεια με επίκεντρο το Αιγαίο πέλαγος. Επιλέγοντας ως μεταβατικό καύσιμο το φυσικό αέριο, η χώρα μας έχει καταστεί ενεργειακός προμηθευτής από τις χώρες της Βαλκανικής έως και την Ουκρανία μέσω της οικοδόμησης ισχυρών διασυνδέσεων» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις συνομιλίες της Ελλάδας με την Αίγυπτο για την ηλεκτρική διασύνδεση των δύο χωρών. Επίσης, ο πρωθυπουργός μίλησε και για την ενεργειακή κρίση που «χτύπησε» την Ευρώπη το 2022 και τον χρόνο που χρειάστηκε για να ισορροπήσει η αγορά ενέργειας. Παράλληλα μίλησε και για την δύσκολη δεκαετία της οικονομικής κρίσης που βίωσε η Ελλάδα και την πρόοδο που έχει σημειώσει η χώρα μας τα τελευταία χρόνια.






www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης