ΕΙΑ: Aιολικά και ηλιακά θα οδηγήσουν την ανάπτυξη της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στις ΗΠΑ την επόμενη 2ετία

ΕΙΑ: Aιολικά και ηλιακά θα οδηγήσουν την ανάπτυξη της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στις ΗΠΑ την επόμενη 2ετία
Ο τομέας της ηλεκτρικής ενέργειας αναμένεται να αυξήσει την ηλιακή ισχύ κατά σχεδόν 38% φέτος

 

Η αιολική και η ηλιακή ενέργεια πρόκειται να οδηγήσουν την ανάπτυξη της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στις ΗΠΑ για τα επόμενα δύο χρόνια μετά τις νέες ενσταλάξεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ανακοίνωσε την Τρίτη η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA).

Η παραγωγή ηλιακής ενέργειας στις ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθεί κατά 75% σε 286 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες (kWh) το 2025 από 163 δισεκατομμύρια kWh το 2023, καθώς περισσότερη δυναμικότητα παραγωγής έρχεται στο δίκτυο και εν μέσω ευνοϊκών πολιτικών φορολογικής πίστωσης, ανέφερε η EIA.

Ο τομέας της ηλεκτρικής ενέργειας αναμένεται να αυξήσει την ηλιακή ισχύ κατά σχεδόν 38% φέτος.
Η παραγωγή αιολικής ενέργειας θα αυξηθεί μέτρια σε 476 δισεκατομμύρια kWh το 2025, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 11%, ανέφερε η ΕΙΑ προσθέτοντας ότι η αιολική δυναμικότητα θα παραμείνει σχετικά σταθερή φέτος.
Η παραγωγή ενέργειας από άνθρακα, εν τω μεταξύ, πιθανότατα θα μειωθεί κατά 18% σε 548 δισεκατομμύρια kWh το 2025 από 665 δισεκατομμύρια kWh το 2023.
Η παραγωγή από φυσικό αέριο, τη μεγαλύτερη πηγή ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ, θα παραμείνει σχετικά σταθερή στα 1,7 τρισεκατομμύρια kWh το 2024 και το 2025.

Πέρυσι, ο τομέας ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ παρήγαγε περίπου 4 τρισεκατομμύρια kWh ηλεκτρικής ενέργειας. Οι ανανεώσιμες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των αιολικών και ηλιακών, αντιπροσώπευαν το 22% της παραγωγής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης