Ενέργεια

«Τρέχει» το FSRU της Κύπρου στα ναυπηγεία της Cosco

«Τρέχει» το FSRU της Κύπρου στα ναυπηγεία της Cosco
Η Κύπρος ανακοίνωσε την έναρξη κατασκευής της πρώτης εγκατάστασης εισαγωγής LNG στον Βασιλικό τον Ιούλιο του 2020

Η Cosco Shipping Heavy Industry στη Σαγκάη πρόκειται να παραδώσει το μετατρεπόμενο FSRU ETYFA που θα εξυπηρετεί τον πρώτο τερματικό σταθμό εισαγωγής LNG Κύπρου στον Βασιλικό, σύμφωνα με το lngprime.

Η Κύπρος ανακοίνωσε την έναρξη κατασκευής της πρώτης εγκατάστασης εισαγωγής LNG στον Βασιλικό τον Ιούλιο του 2020.

Η Εταιρεία Υποδομής Φυσικού Αερίου (ΕΤΥΦΑ), μονάδα της ΔΕΦΑ, υπέγραψε στο παρελθόν σύμβαση EPCOM (μηχανικός, προμήθεια, κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση) με κοινοπραξία για το έργο.Η κοινοπραξία αποτελείται από την κρατική China Petroleum Pipeline Engineering, μια μονάδα CNPC, Metron Energy Applications, Hudong-Zhonghua και Wilhelmsen Ship Management.

Τι περιλαμβάνει το έργο

Εκτός από το μετασκευασμένο FSRU, το έργο περιλαμβάνει μια προβλήτα, έναν αγωγό και άλλες χερσαίες και υπεράκτιες σχετικές υποδομές στον Βασιλικό.Από εκεί, το φυσικό αέριο θα διοχετεύεται σε παραθαλάσσιες υποδομές με συνδέσεις με το ενεργειακό δίκτυο της χώρας κυρίως για σκοπούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Η ETYFA της ΔΕΦΑ αναμενόταν προηγουμένως να ξεκινήσει το έργο εισαγωγής LNG για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας το καλοκαίρι του 2022, αλλά το έργο έχει καθυστερήσει.Σύμφωνα με τη ΔΕΦΑ, η εταιρεία αναμένει πλέον το έργο να ολοκληρωθεί το δεύτερο εξάμηνο του επόμενου έτους.

Πρόσφατες τοπικές αναφορές αναφέρουν επίσης ότι η Κύπρος μπορεί να ναυλώσει το FSRU στην Adnoc των ΗΑΕ ή σε κάποια άλλη εταιρεία στο μεταξύ μέχρι να είναι έτοιμη η υποδομή εισαγωγής LNG.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης