EBRD: Δάνειο 60 εκατ. για πράσινες δράσεις σε Βουλγαρία και Ελλάδα

EBRD: Δάνειο 60 εκατ. για πράσινες δράσεις σε Βουλγαρία και Ελλάδα
Τα έσοδα του δανείου θα διατεθούν για συνεχή δανεισμό σε πράσινα έργα στη Βουλγαρία και την Ελλάδα

Δάνειο 60 εκατ. ευρώ παρέχει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) στην ProCredit Bank της Βουλγαρίας για τη χρηματοδότηση επενδύσεων με στόχο τον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής και την προώθηση της περιβαλλοντικής ανθεκτικότητας.

Τα έσοδα του δανείου θα διατεθούν για συνεχή δανεισμό σε πράσινα έργα στη Βουλγαρία και την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, έργων ενεργειακής απόδοσης, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και μέτρων για την κλιματική ανθεκτικότητα. Το δάνειο θα επεκτείνει τις δραστηριότητες πράσινων δανείων της ProCredit Bank Bulgaria και θα επιταχύνει τη μετάβαση και των δύο χωρών προς πιο πράσινες, πιο βιώσιμες οικονομίες.

Ο Melis Ekmen Tabojer, Διευθυντής της EBRD για τις Τράπεζες και τα Διαρθρωμένα Χρηματοοικονομικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χαιρέτισε τη συνεργασία, λέγοντας: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να οικοδομήσουμε την επιτυχημένη πορεία μας με την ProCredit Bank. Τα τελευταία χρόνια, γίναμε μάρτυρες των καταστροφικών επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία, και είμαστε βέβαιοι ότι αυτό το δάνειο, το οποίο δίνει προτεραιότητα σε πράσινα έργα, θα συμβάλει στον μετριασμό αυτού του αντίκτυπου και θα επιταχύνει το ταξίδι προς ένα βιώσιμο μέλλον για και οι δύο χώρες».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης