Ενέργεια

Politico: Ο Μπάιντεν επανεξετάζει τα κριτήρια έγκρισης επενδύσεων σε LNG

Politico: Ο Μπάιντεν επανεξετάζει τα κριτήρια έγκρισης επενδύσεων σε LNG
Η αλλαγή στη σχετική διαδικασία και το «μέτωπο» με τους περιβαλλοντολόγους
Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει ξεκινήσει μια επανεξέταση των κριτηρίων έγκρισης για τη νέα δυναμικότητα παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) έχοντας ήδη πρόβλημα με τους ακτιβιστές που αποτελούν σημαντικό ποσοστό των ψηφοφόρων των Δημοκρατικών, ανέφερε το Politico επικαλούμενο ανώνυμες πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Σύμφωνα με την έκθεση, η αναθεώρηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε λιγότερες εγκρίσεις, εμποδίζοντας μια ταχεία και μανιώδη επέκταση που μετέτρεψε τις ΗΠΑ στον μεγαλύτερο εξαγωγέα LNG στον κόσμο.

Η αναθεώρηση αναφέρεται εν μέσω μιας έκρηξης… της περιβαλλοντικής αντίθεσης σε νέες εγκαταστάσεις LNG στην Ακτή του Κόλπου.

Το συγκεκριμένο επίκεντρο της ώθησης της αντιπολίτευσης είναι το έργο CP2 υπό την ηγεσία της Venture Global (διαχειρίστρια της εγκατάστασης Calcasieu Pass) και μιας εταιρείας που έγινε πρωτοσέλιδο μετά τη μήνυση από ευρωπαϊκές μεγάλες εταιρείες ενέργειας για αποτυχία παράδοσης φορτίων LNG με σύμβαση.

 

Πρόβλημα για τον Μπάιντεν οι αντιδράσεις των ακτιβιστών για το κλίμα

Οι παράκτιες κοινότητες στη Λουιζιάνα και το Τέξας ζουν εδώ και χρόνια με τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Βλέποντας το τελευταίο χρονικό διάστημα την προτεραιότητα των περιβαλλοντικών ζητημάτων στις ομοσπονδιακές ενεργειακές πολιτικές, έχουν αρπάξει την ευκαιρία να εκφράσουν τα παράπονά τους σχετικά με τη ρύπανση, στοιχείο που εκμεταλλεύονται οι ακτιβιστές για το κλίμα για να συνεχίσουν την ατζέντα τους για μηδενικούς υδρογονάνθρακες και να ζητήσουν τον τερματισμό του LNG.

Πράγματι, η διοίκηση έχει ήδη κάνει τη διαδικασία έγκρισης για νέα χωρητικότητα LNG μακρύτερη από ό,τι πριν.


Ο Μπάιντεν καθυστερεί να δώσει εγκρίσεις

Το Reuters ανέφερε τον περασμένο Οκτώβριο ότι ο Μπάιντεν έκανε τη διαδικασία έγκρισης από 7 εβδομάδες σε 11 μήνες.

Ακόμη και κατά τη διάρκεια της προεδρίας Ομπάμα, οι εγκρίσεις για εργοστάσια LNG χρειάστηκαν λιγότερο σε σύγκριση με τον νυν «Πλανητάρχη» Μπάιντεν, σύμφωνα με στοιχεία από το Υπουργείο Ενέργειας.

Ωστόσο, η αντιπολίτευση παραμένει αμείλικτη και πολλοί ψηφοφόροι των Δημοκρατικών είναι οπαδοί και ακτιβιστές της ενεργειακής μετάβασης. Ταυτόχρονα η Ευρώπη (ο μεγαλύτερος αγοραστής του αμερικανικού LNG είναι ο ισχυρότερος πολιτικός σύμμαχος του Μπάιντεν) και η μείωση της διαθεσιμότητας φυσικού αερίου για αυτόν τον σύμμαχο μπορεί να αναβάσει τις τιμές.

Οι εξαγωγές φυσικού αερίου έχουν τετραπλασιαστεί τα τελευταία 10 χρόνια, σημείωσε το Politico στην έκθεσή του και έβαλε το στρατόπεδο της κλιματικής αλλαγής απέναντι στο στρατόπεδο εθνικών συμφερόντων που θεωρεί ότι η υψηλότερη παραγωγή και οι εξαγωγές ενισχύουν τη θέση των ΗΠΑ παγκοσμίως.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης