Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Κίνα: Πτώση τιμών ηλιακών κυψελών λόγω υποτονικής ζήτησης (pv-magazine)

Κίνα: Πτώση τιμών ηλιακών κυψελών λόγω υποτονικής ζήτησης (pv-magazine)

Τα σενάρια στην αγορά και οι πιθανές αλλαγές

Οι τιμές κινητής τηλεφωνίας στην Κίνα μειώθηκαν σε γενικές γραμμές, όπως και οι αντίστοιχες στις ηλιακές κυψέλες, διότι η ζήτηση παραμένει υποτονική σύμφωνα με το pv-magazine.

Οι μονοκρυσταλλικές τιμές κυψελών PERC M10 και G12 εκτιμήθηκαν σε 0,0452 $/W και 0,0462 $/W αντίστοιχα, μειωμένες κατά 6,61% και 20,89% σε σχέση με την τελευταία αξιολόγησή τους για το 2023 στις 12 Δεκεμβρίου.

 

Μείωση τιμών κυψελών - Μεγάλο απόθεμα σε ποσότητες

Οι κυψέλες TOPCon M10 μειώθηκαν επίσης αυτή την εβδομάδα στα 4,02 $/W από 4,065.
Οι κατασκευαστές κυψελών δεν λαμβάνουν πλέον συχνά παραγγελίες κυψελών PERC και ένας μεγάλος κατασκευαστής κυψελών έχει πάνω από 100 εκατομμύρια τεμάχια τέτοιου τύπου σε απόθεμα.

 

Ενδεχόμενο αύξησης τιμών και αλλαγής κυψελών

Το TOPCon θα συνεχίσει να είναι η κύρια τεχνική τους διαδρομή το 2024, όπως υποστήριξε ένας σημαντικός παραγωγός κυττάρων.

Αλλά «καθώς οι προσδοκίες των πελατών για μεγέθη κυψελών ποικίλλουν ολοένα και περισσότερο, με την αυξανόμενη ζήτηση για G12 και ορθογώνιες κυψέλες για παράδειγμα, το 2024 ενδέχεται οι κατασκευαστές κυψελών να αλλάζουν συνεχώς την παραγωγή κυψελών διαφορετικού μεγέθους για να ταιριάζουν στις ανάγκες των πελατών», είπε ο παραγωγός.

Ίσως παραδόξως, υπάρχει κουβέντα στην αγορά για μια επικείμενη αύξηση των τιμών για τα κύτταρα PERC.

Μια ελαφρά και προσωρινή αύξηση της τιμής μπορεί να προκύψει όταν τα αποθέματα κυψελών PERC εκκαθαρίζονται με επιτυχία εν μέσω χαμηλών ρυθμών λειτουργίας κυψελών και αρκετοί κατασκευαστές που μειώνουν κυρίως τις γραμμές παραγωγής κυψελών PERC, ανέφερε μια επαφή κατάντη.

Σύμφωνα με έναν ειδικό της αγοράς, τα κύτταρα PERC έχουν φτάσει στο όριο ανάπτυξής τους, καθώς η αποτελεσματικότητά τους δεν μπορεί να βελτιωθεί περαιτέρω.

Στη συνέχεια, οι κατασκευαστές κυψελών μπορεί να επικεντρωθούν στην ενίσχυση και επέκταση της παραγωγικής ικανότητας, της αποδοτικότητας και της απόδοσης κατασκευής κυψελών τύπου n, είπε ο ειδικός.

Σενάρια στην αγορά κινητής τηλεφωνίας

Μπορεί στη συνέχεια να γίνουμε μάρτυρες 2 σεναρίων στην αγορά κινητής τηλεφωνίας.

Πρώτον, οι κατασκευαστές κυψελών θα επικεντρωθούν στην πώληση κυψελών PERC M10 με έκπτωση για να εκκαθαρίσουν τα αποθέματά τους.

Δεύτερον, η ζήτηση κατάντη για κελιά τύπου n αναμένεται να γίνει mainstream σύντομα το 2024.
Οψόμεθα...

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης