Renews: Η Emeren εκφορτώνει στην Ιταλία 2 έργα μπαταριών BESS 293MW

Renews: Η Emeren εκφορτώνει στην Ιταλία 2 έργα μπαταριών BESS 293MW

Θα είναι έτοιμα στις αρχές του 2025

Η εταιρεία ανάπτυξης ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης (Emeren η οποία δραστηριοποιείται στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές ηλιακής ενέργειας χάρη στη βελτιωμένη σαφήνεια των κυβερνητικών πολιτικών της) πούλησε στη Matrix Renewables, 2 έργα μπαταριών στην Ιταλία συνολικής ισχύος 293MW με διάρκεια εκφόρτισης 4-8 ώρες.


Σύμφωνα με το renews.biz, βρίσκονται στην Απουλία και το Λάτσιο, με το τελευταίο να εισέρχεται σε μια στρατηγικής σημασίας περιοχή που δεν έχει μεγάλη συμφόρηση, αλλά απευθύνεται σε σημαντικούς κόμβους δικτύου για λόγους εξισορρόπησης.

Η κατάσταση ετοιμότητας και για τα 2 έργα αναμένεται να επιτευχθεί έως τις αρχές του 2025.

Αυτή η συναλλαγή καταδεικνύει την ικανότητα της Emerson να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις που περιγράφονται στην αποκλειστική Συμφωνία Υπηρεσιών Ανάπτυξης (DSA) που υπεγράφη από κοινού τον Ιούνιο.

Μέσα σε 6 μήνες, η Emeren πέτυχε ένα «σημαντικό ορόσημο», παρέχοντας περίπου 1 GW υπό ανάπτυξη, πλησιάζοντας τον στόχο χαρτοφυλακίου του συστήματος αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών 1,5 GW (BESS).

Αυτό το επίτευγμα αντιπροσωπεύει την ικανότητα εκτέλεσης στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Matrix.

Ο Yumin Liu (Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Emeren), δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε στη διαρκώς αναπτυσσόμενη συνεργασία και κοινοπραξία με τις Matrix Renewables, Enerpoint και Kaizen, καθώς δείχνει ότι είμαστε αφοσιωμένοι στη στρατηγική και την αποστολή ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης εντός της Emeren.

Καθώς κάνουμε βήματα και πρόοδο στην εκτέλεση του αγωγού αποθήκευσης, έχουμε πλέον πουλήσει με επιτυχία πάνω από 975 MW έργα αποθήκευσης μπαταριών στην Ιταλία.

Είμαστε περήφανοι για τα επιτεύγματά μας και προσβλέπουμε σε νέες εξελίξεις καθώς προχωράμε προς το 2024».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης