Ενέργεια

E.ON: Σε ασφαλή επίπεδα ο εφοδιασμός φυσικού αερίου - «Πηγή αγωνίας ο Περσικός»

E.ON: Σε ασφαλή επίπεδα ο εφοδιασμός φυσικού αερίου - «Πηγή αγωνίας ο Περσικός»
Ο Περσικός Κόλπος είναι η κεντρική διαδρομή για το πετρέλαιο και το LNG

Η κατάσταση προμήθειας φυσικού αερίου της Γερμανίας είναι πολύ καλύτερη από ό,τι ήταν μετά τη διακοπή της προμήθειας από τη Ρωσία τον περασμένο χειμώνα, αλλά η αστάθεια στη Μέση Ανατολή μπορεί να εκτοξεύσει τις τιμές της ενέργειας στα ύψη, δήλωσε ο επικεφαλής της ενεργειακής εταιρείας E.ON.

Όπως αναμεταδίδει το Reuters, η ξαφνική κατάρρευση της ενεργειακής σχέσης της Γερμανίας με τη Ρωσία μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2021 άφησε τη Γερμανία να αγωνίζεται για προσφορά και επιβράδυνε τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, οδηγώντας την σε ύφεση πέρυσι.

Ναι μεν, αλλά

«Θα χρειαζόταν πολύ για να υπάρξουν ελλείψεις φυσικού αερίου αυτόν τον χειμώνα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Leonhard Birnbaum στην εφημερίδα Rheinische Post.

Ωστόσο, επειδή μεγάλο μέρος του LNG στο οποίο βασίζεται τώρα η Γερμανία προέρχεται από τον Κόλπο, η αστάθεια εκεί θα είχε αντίκτυπο. Ο Περσικός Κόλπος είναι η κεντρική διαδρομή για το πετρέλαιο και το LNG, σημείωσε.

Οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν μαχητές Χούτι στην Υεμένη έχουν εντείνει τις επιθέσεις σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα για να δείξουν την υποστήριξή τους στην παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς που πολεμά το Ισραήλ στη Γάζα. Οι επιθέσεις ώθησαν ορισμένες ναυτιλιακές εταιρείες να επαναδρομολογήσουν τα πλοία.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης