Renews: Συμφωνία της LONGi με τη Nofar Energy για έργο ηλιακής ενέργειας 576 MW στη Ρουμανία

Renews: Συμφωνία της LONGi με τη Nofar Energy για έργο ηλιακής ενέργειας 576 MW στη Ρουμανία

Το 2024 η έναρξη της κατασκευής και το 2025 η λειτουργία του

 

Η LONGi (Κινέζικη εταιρεία φωτοβολταϊκών και κατασκευάστρια έργων ηλιακής ενέργειας) υπέγραψε συμφωνία πώλησης 576 MW με τη Nofar Energy Romania (παγκόσμιος ηγέτης στις επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και βασικός παράγοντας για τη μετατροπή της ρουμάνικης αγοράς ενέργειας σε βιώσιμη πράσινη ενέργεια) για ένα απροσδιόριστο έργο φωτοβολταϊκών στη Ρουμανία, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας renews.biz.


Η εταιρεία θα προμηθεύσει τις μονάδες Hi-MO 7 για το έργο το οποίο αναμένεται να είναι υπό κατασκευή το 2024 και να λειτουργήσει το 2025.

Διασφαλίζοντας την ευθυγράμμιση με τα πρότυπα Περιβαλλοντικής, Κοινωνικής και Διακυβέρνησης (ESG), οι συμφωνίες περιλαμβάνουν τη δέσμευση του προμηθευτή να εκπληρώσει τις αυστηρές απαιτήσεις που σχετίζονται με την αλυσίδα εφοδιασμού.

 

Αναμένοντας την έγκριση ESG για 3 βασικά έργα

Η οριστικοποίηση της συμφωνίας ακολουθεί την έγκριση συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων με εξέχουσα τραπεζική εταιρεία.

Αυτή η έγκριση θέτει τις προϋποθέσεις για τραπεζική χρηματοδότηση συμβατή με το ESG για 3 βασικά έργα, με τήρηση των αυστηρών κριτηρίων που ορίζει η τραπεζική εταιρεία, ειδικά σε σχέση με την εφοδιαστική αλυσίδα.

Ο Mirel Jarnea (Διευθυντής Πωλήσεων Ρουμανίας στη LONGi), δήλωσε: «Αυτή η στρατηγική συνεργασία με τη Nofar Energy Romania σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προόδου στην προώθηση βιώσιμων ενεργειακών λύσεων στη Ρουμανία. Η LONGi είναι περήφανη που συνεισφέρει με τα πάνελ υψηλής απόδοσης, φέρνοντας την καινοτομία στο προσκήνιο και καλλιεργώντας ένα πιο πράσινο μέλλον για την περιοχή».

Ο Favi Stelian (Διευθύνων Σύμβουλος της Nofar Energy Romania), πρόσθεσε: «Η συμφωνία μας με τη LONGi αποτελεί απόδειξη του κοινού μας οράματος και της ακλόνητης δέσμευσής μας να παρέχουμε βιώσιμες ενεργειακές λύσεις στη Ρουμανία. Ανυπομονούμε για το συναρπαστικό ταξίδι που έχουμε μπροστά μας και την επιτυχία που θα φέρει αναμφίβολα η ενισχυμένη συνεργασία μας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης