Παρενέργειες

Σιάμισιης: Ικανοποιητικά παραμένουν τα margins διύλισης - Τι είπε για το CCS

Σιάμισιης: Ικανοποιητικά παραμένουν τα margins διύλισης - Τι είπε για το CCS
UPD: Ικανοποιητικά παραμένουν τα margins του διυλιστηρίου, εκτίμησε κατά την χθεσινή συνάντηση με τους δημοσιογράφους ο CEO της Helleniq Energy Ανδρέας Σιάμισιης.
Επιβεβαίωσε αυτό που είχε πει κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του περασμένου τριμήνου, δηλαδή ότι τα κέρδη από το διυλιστήριο θα διατηρηθούν σε ικανοποιητικά επίπεδα και τους μήνες που έρχονται.

Με τα δεδομένα αυτά αλλά και την σταδιακή εκτόνωση των πωλήσεων των Hedge funds που μπήκαν στο placement πρέπει να προσεχθεί το μεγάλο discount της κεφαλαιοποίησης σε σχέση με τις υπόλοιπες ενεργειακές, για παράδειγμα με την ομοειδή Motor Oil έχει φτάσει στα 500 εκατ. Δεν πρέπει να διαφεύγει επίσης της προσοχής ότι η εγκατεστημένη ισχύς θα ανέλθει στο 1GW για τις ΑΠΕ στο ερχόμενο 18μηνο.

Aναφερόμενος στα ζητήματα carbon capture ο κ. Σιάμισιης ανέφερε ότι και η HE έχει υποβάλει αίτημα για επιδότηση στην ΕΕ, αντίστοιχη με αυτήν του Τιτάνα και της Motor Oil, αναρωτήθηκε όμως που θα αποθηκεύεται ο άνθρακας, υπονοώντας ότι πρέπει να προχωρήσει το έργο αποθήκευσης του Πρίνου.

Εξάλου το έργο εντάχθηκε προ δυο εβδομάδων στα PCI και η κινητικότητα είναι δεδομένη.

Παράλληλα, έχει κατατεθεί και αίτηση χρηματοδότησης στο πλαίσιο του Προγράμματος Produc-e Green του ΥΠΕΝ για 150 εκατ. που έχουν προβλεφθεί στο RRF.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης