Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Συνεργασία Stellantis - Ample για ανταλλαγή μπαταριών σε λίγα λεπτά (cleantechnica)

Συνεργασία Stellantis - Ample για ανταλλαγή μπαταριών σε λίγα λεπτά (cleantechnica)

Θα ξεκινήσει στη Μαδρίτη το 2024

Ο Stellantis και η Ample (αμερικάνικη πολυεθνική εταιρεία τεχνολογίας, με έδρα το Κουπερτίνο της Καλιφόρνιας που σχεδιάζει, αναπτύσσει και πουλάει καταναλωτικά ηλεκτρονικά είδη, λογισμικό, διαδικτυακές υπηρεσίες και υπολογιστές) υπέγραψαν πρόσφατα συμφωνία συνεργασίας για την ανάπτυξη της τεχνολογίας φόρτισης EV, σύμφωνα με την ιστοσελιδα cleantechnica.com.


Συγκεκριμένα η τεχνολογία της Ample επιτρέπει στους ιδιοκτήτες EV να ανταλλάσσουν άνετα μια νεκρή μπαταρία με μια πλήρως φορτισμένη σε σταθμούς ανταλλαγής μέσα σε λίγα λεπτά.

Για να φτάσουν όμως στο επιθυμητό στάδιο, απαιτούνται αλλαγές στα οχήματα Stellantis προκειμένου να βεβαιωθεί ότι η τεχνολογία της Ample λειτουργεί καλά με τα αυτοκίνητα της εταιρείας.

«Η συνεργασία με την Ample είναι ένα άλλο παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η Stellantis διερευνά όλες τις οδούς που επιτρέπουν την ελευθερία μετακίνησης στους πελάτες μας ηλεκτρικών οχημάτων.

Εκτός από άλλα έργα στα οποία εστιάζουμε, η λύση Modular Battery Swapping της Ample έχει την ευκαιρία να προσφέρει στους πελάτες μας μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση, εξαιρετική απόδοση και άγχος χαμηλότερης εμβέλειας. Ανυπομονούμε να εκτελέσουμε το αρχικό πρόγραμμα με το αστρικό μας Fiat 500e», δήλωσε ο Ricardo Stamatti (Ανώτερος Αντιπρόεδρος της Stellantis, Επιχειρησιακή Μονάδα Φόρτισης & Ενέργειας).

Το πρώτο μέρος αυτού του έργου έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στη Μαδρίτη της Ισπανίας το 2024 και θα περιλαμβάνει το Fiat 500e.

Συγκεκριμένα, ένας στόλος 100 Fiat 500e στην υπηρεσία κοινής χρήσης αυτοκινήτου Free2move της Stellantis θα λάβει τις ανταλλάξιμες μπαταρίες για δοκιμή και περαιτέρω αξιολόγηση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης