Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

TotalEnergies: Κατασκευάζει ηλιακή μονάδα ισχύος 216 MW στη Ν. Αφρική

TotalEnergies: Κατασκευάζει ηλιακή μονάδα ισχύος 216 MW στη Ν. Αφρική
Το έργο αναπτύσσεται από μια κοινοπραξία της TotalEnergies (35%), της Hydra Storage Holding1 (35%) και του εταίρου της B-BBEE2, της Reatile Renewables (30%)

Η TotalEnergies και οι εταίροι της ξεκινούν την κατασκευή ενός μεγάλου έργου υβριδικών ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Νότια Αφρική, το οποίο περιλαμβάνει μια ηλιακή μονάδα 216 MW και ένα σύστημα αποθήκευσης μπαταριών 500 MWh.

Σύμφωνα με το Reuters, το έργο θα παρέχει ηλεκτρική ενέργεια από ΑΠΕ στο εθνικό δίκτυο της Νότιας Αφρικής για είκοσι χρόνια, που ισοδυναμεί με πάνω από 400 GWh ετησίως. Σύμφωνα με τους όρους μιας Συμφωνίας Αγοράς Ενέργειας που υπογράφηκε τον Νοέμβριο και χάρη στο σύστημα αποθήκευσης, το έργο θα παρέχει 75 MW αποσπώμενης ισχύος στην εθνική εταιρεία κοινής ωφέλειας Eskom σε συνεχή βάση από τις 5 π.μ. έως τις 9:30 μ.μ.

Οι εταίροι

Το έργο αναπτύσσεται από μια κοινοπραξία της TotalEnergies (35%), της Hydra Storage Holding1 (35%) και του εταίρου της B-BBEE2, της Reatile Renewables (30%). Το οικονομικό κλείσιμο ολοκληρώθηκε στις 14 Δεκεμβρίου και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2025.

«Μαζί με τους συνεργάτες μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσουμε αυτό το μεγάλο έργο παραγωγής και αποθήκευσης ηλιακής ενέργειας στη Νότια Αφρική. Χάρη στον καινοτόμο υβριδικό σχεδιασμό του, θα μας επιτρέψει να παρέχουμε συνεχή πράσινη ηλεκτρική ενέργεια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και πέρα από τις ώρες ηλιοφάνειας. Αυτό το έργο δεν θα συμβάλει μόνο στην ενεργειακή μετάβαση της χώρας, αλλά και στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας του ενεργειακού της συστήματος», δήλωσε ο Vincent Stoquart, Senior Vice President, Renewables της TotalEnergies.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης