Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Η BP αποσύρει αμοιβές 40 εκατ. δολαρίων από τον πρώην CEO B.Looney

Η BP αποσύρει αμοιβές 40 εκατ. δολαρίων από τον πρώην CEO B.Looney
Δεν θα λάβει περαιτέρω μισθούς ή παροχές από την ημερομηνία απόλυσης και ούτε θα του καταβληθεί ετήσιο μπόνους για το οικονομικό έτος 2023.

Η BP ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει έως και 32,4 εκατομμύρια λίρες (40,59 εκατομμύρια δολάρια) σε αμοιβές από τον πρώην CEO Bernard Looney, αφού ο βρετανικός πετρελαϊκός κολοσσός κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «παραπλάνησε εν γνώσει του» το διοικητικό συμβούλιο σχετικά με τις προσωπικές σχέσεις με συναδέλφους του.

Η εταιρεία τον απέλυσε χωρίς προειδοποίηση και ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι δεν θα λάβει περαιτέρω μισθούς ή παροχές από την ημερομηνία απόλυσης και ούτε θα του καταβληθεί ετήσιο μπόνους για το οικονομικό έτος 2023.

Ο Ιρλανδός Bernard Looney παραιτήθηκε τον Σεπτέμβριο με άμεση ισχύ μετά από λιγότερο από τέσσερα χρόνια στη θέση του επειδή δεν αποκάλυψε πλήρως τις λεπτομέρειες των προηγούμενων προσωπικών σχέσεων με συναδέλφους του.

«Μετά από προσεκτική εξέταση, το διοικητικό συμβούλιο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, παρέχοντας ανακριβείς και ελλιπείς διαβεβαιώσεις τον Ιούλιο του 2022, ο κ. Looney παραπλάνησε εν γνώσει του το διοικητικό συμβούλιο», ανέφερε η BP σε ανακοίνωση την Τετάρτη.

Ο Chief Financial Officer Murray Auchincloss ενεργούσε ως προσωρινός Διευθύνων Σύμβουλος, ενώ η εταιρεία πετρελαίου διεξήγαγε έρευνα για κατηγορίες εναντίον του Looney και αναζητεί τον διάδοχο του .

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης