RWE: Πρώτη κοπή χάλυβα για τον υπεράκτιο υποσταθμό Thor δυναμικότητας 1000 MW

RWE: Πρώτη κοπή χάλυβα για τον υπεράκτιο υποσταθμό Thor δυναμικότητας 1000 MW

Θα έχει χωρητικότητα άνω των 1.000 MW και συνολικό βάρος κάτω από 3.000 ΜΤ

Η HSM Offshore Energy πραγματοποίησε μια τελετή κοπής χάλυβα για το Thor Offshore High Voltage Station (OHVS) στο ναυπηγείο της στο Schiedam της Ολλανδίας.


Η RWE
(ιδιοκτήτρια και κατασκευάστρια εταιρεία του υπεράκτιου αιολικού πάρκου Thor 1 GW στη Βόρεια Θάλασσα της Δανίας), επέλεξε την HSM Offshore Energy και τους βασικούς υπεργολάβους της, την Iv-Offshore & Energy και την GE Renewable Energy, για τη μηχανική, προμήθεια, κατασκευή, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία του υπεράκτιου υποσταθμού υψηλής τάσης και της θεμελίωσης του μανδύα το 2022.


Ο ανοικτός σχεδιασμός του υποσταθμού
ο οποίος θα έχει χωρητικότητα άνω των 1.000 μεγαβάτ (MW) και συνολικό βάρος κάτω από 3.000 ΜΤ, λέγεται ότι είναι «ένας μετατροπέας στην υπεράκτια αγορά αιολικής ενέργειας, προσφέροντας την καλύτερη αναλογία εναλλασσόμενου ρεύματος - βάρους στην ιστορία».

Σύμφωνα με την HSM Offshore Energy, αυτό μειώνει τη χρήση δομικού χάλυβα και την ενέργεια που απαιτείται κατά την κατασκευή με την προμήθεια και την κατασκευή χάλυβα στην Ευρώπη.

Αμφότερες οι κατασκευές (ο υπεράκτιος υποσταθμός και το τζάκετ), θα κατασκευαστούν στο ναυπηγείο της HSM Offshore Energy στο Scheidam.

Η RWE θα κατασκευάσει το αιολικό πάρκο THOR στα ανοιχτά της δυτικής ακτής της Δανίας – περίπου 22 χιλιόμετρα από το Thorsminde στη δυτική ακτή της Γιουτλάνδης.

 

Το 2027 θα λειτουργήσουν οι 2 νέοι υποσταθμοί της RWE

Για να συνδέσει το αιολικό πάρκο με το δίκτυο της Δανίας, η RWE θα κατασκευάσει 2 νέους υποσταθμούς (έναν στη θάλασσα και έναν στην ξηρά).

Μόλις τεθεί σε πλήρη λειτουργία το 2027, το έργο 1 GW θα γίνει το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο της Δανίας και θα είναι σε θέση να παράγει αρκετή πράσινη ηλεκτρική ενέργεια για να προμηθεύει περισσότερο από 1 εκατομμύριο δανέζικα νοικοκυριά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης