Ενέργεια

Είσοδος της Mytilineos στις διεθνείς διασυνδέσεις - Οι μεγάλες προοπτικές, ενίσχυση 300 εκατ ευρώ του ανεκτέλεστου

Είσοδος της Mytilineos στις διεθνείς διασυνδέσεις - Οι μεγάλες προοπτικές, ενίσχυση 300 εκατ ευρώ του ανεκτέλεστου
Η αγορά των υποθαλάσσιων διασυνδέσεων, αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια με την ανάπτυξη των offshore αιολικών, και έχοντας στο track record του ένα έργο ορόσημο όπως η διασύνδεση EGL1 Αγγλίας-Σκωτίας, ο όμιλος Mytilineos, αποκτά πλεονέκτημα για την ανάληψη και άλλων ανάλογων έργων
Σχετικά Άρθρα
Δυναμικό παρόν στην μεγάλη αγορά των διεθνών διασυνδέσεων δίνει ο όμιλος Mytilineos και αναλαμβάνοντας μαζί με την General Electric το εμβληματικό έργο της υποθαλάσσιας διασύνδεσης Αγγλίας- Σκωτίας συνολικού προϋπολοισμού 1,16 δισ ευρώ καθιερώνεται μεταξύ των λίγων εταιρειών στον κόσμο που θα μπορούν να υλοποιήσουν τα μεγάλα έργα διασυνδέσεων που πρέπει να γίνουν στην Ευρώπη μέχρι το 2030.

Η MYTILINEOS θα είναι υπεύθυνη για τη μελέτη, την προμήθεια και την κατασκευή έργων πολιτικού μηχανικού, την μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση των βοηθητικών συστημάτων, όπως και την εγκατάσταση όλου του εξοπλισμού και εκτιμάται ότι θα ενισχύσει το ανεκτέλεστό της τουλάχιστον κατά 300 εκ. ευρώ από το έργο αυτό.

Ο όμιλος που στηρίζει τη μελλοντική του ανάπτυξη σε έργα ενεργειακής μετάβασης, με το έργο αυτό επεκτείνεται στη σημαντική αγορά των διασυνδέσεων, μια αγορά που σύμφωνα με το Σχέδιο Δράσης της Κομισιόν που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, απαιτεί επενδύσεις 584 δις. μέχρι το 2030.
Η βιομηχανία ηλεκτρικής ενέργειας της Ευρώπης έχει προειδοποιήσει ότι τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας αποτελούν τροχοπέδη για την πράσινη μετάβαση, επειδή δεν αναβαθμίζονται αρκετά γρήγορα ώστε να ανταπεξέλθουν σε όλα τα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που περιμένουν να συνδεθούν στο δίκτυο.

Ανερχόμενη αγορά

Σε μια Ευρώπη με περισσότερα υπεράκτια αιολικά πάρκα, που πρέπει να συνδεθούν στα δίκτυα ενέργειας και ένα πιο ψηφιοποιημένο, αποκεντρωμένο και ευέλικτο σύστημα με εκατομμύρια φωτοβολταϊκά, αντλίες θερμότητας και τοπικές ενεργειακές κοινότητες που θα μοιράζονται τους πόρους τους, χρειάζονται σημαντικές επενδύσεις και αυτό πλέον αποτελεί προτεραιότητα στις χρηματοδοτήσεις της Κομισιόν.

Στη μεγάλη αυτή πίτα, ο όμιλος Mytilineos διεκδικεί μερίδιο, συμπράττοντας με τους καλύτερους στον κόσμο και ανοίγει μια νέα μεγάλη κατηγορία έργων ενεργειακής μετάβασης.
Ειδικά η αγορά των υποθαλάσσιων διασυνδέσεων, αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τα επόμενα χρόνια με την ανάπτυξη των offshore αιολικών, και έχοντας στο track record του ένα έργο ορόσημο όπως η διασύνδεση EGL1 Αγγλίας-Σκωτίας, ο όμιλος Mytilineos, αποκτά πλεονέκτημα για την ανάληψη και άλλων ανάλογων έργων τα επόμενα χρόνια.

Οι υποθαλάσσιες συνδέσεις, ιδίως στο πλαίσιο της ενεργειακής μετάβασης, διαδραματίζουν καίριο ρόλο στη διευκόλυνση της ανάπτυξης και της ενσωμάτωσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στη βελτίωση της σταθερότητας του δικτύου και στην προώθηση διεθνών συνεργασιών, για ένα πιο βιώσιμο και διαφοροποιημένο ενεργειακό μείγμα.

Σημειώνεται ότι η Εταιρεία έχει σημαντική τεχνογνωσία σε έργα δικτύου μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων έργων μεταφοράς υψηλής τάσης (HV) και υπερυψηλής τάσης (UHV), όπως Υποσταθμοί και Γραμμές Μεταφοράς, καθώς και σε έργα σταθεροποίησης δικτύου, τα οποία έχουν υλοποιηθεί με επιτυχία, καθιστώντας την MYTILINEOS έναν αξιόπιστο συνεργάτη για τους διαχειριστές δικτύων μεταφοράς και διανομής σε όλο τον κόσμο.

Επιπλέον, η υψηλή τεχνογνωσία της MYTILINEOS στη διαχείριση και κατασκευή έργων τέτοιου μεγέθους και πολυπλοκότητας παγκοσμίως είναι το κλειδί για ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα που θα ωφελήσει χιλιάδες ανθρώπους προς την εποχή του καθαρού μηδενικού ισοζυγίου.

Διεθνοποίηση: Το μεγαλύτερο έργο που έχει αναλάβει στο εξωτερικό

Σταθερός στόχος του ομίλου τα τελευταία χρόνια είναι η διεθνοποίησή του, τόσο αναλαμβάνοντας έργα στο εξωτερικό όσο και επενδύοντας εκτός Ελλάδας. Το μέγεθος αυτού του έργου, που είναι το μεγαλύτερο που έχει αναλάβει η εταιρεία στο εξωτερικό, αλλάζει την κλίμακα των έργων που αναλαμβάνει ο όμιλος, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο για την εταιρεία.
Έχει ιδιαίτερη σημασία τόσο το μέγεθος του έργου όσο και οι υψηλές προδιαγραφές του, σε μία κατά τεκμήριο αναπτυγμένη χώρα αλλά και το γεγονός ότι συνεργάζεται με την General Electric δηλαδή με την εταιρεία που διαθέτει την υψηλότερη τεχνολογία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης