Τελευταία Νέα
Ενέργεια

ΗΠΑ: Θα αγοράσουν έως και 3 εκατ. βαρέλια πετρελαίου για το Στρατηγικό Απόθεμα

ΗΠΑ: Θα αγοράσουν έως και 3 εκατ. βαρέλια πετρελαίου για το Στρατηγικό Απόθεμα

Θα δημοσιεύει μηνιαίες προσφορές για την αγορά αργού μέχρι τον Μάιο του επόμενου έτους

 

Το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θέλει να αγοράσει έως και 3 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου για το Strategic Petroleum Reserve (SPR) για παράδοση τον Μάρτιο του 2024, καθώς εκμεταλλεύεται τις χαμηλότερες τιμές για αρχίσει να αναπληρώνει το απόθεμα.

Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν πραγματοποίησε πέρυσι τη μεγαλύτερη πώληση μέχρι σήμερα από το SPR των 180 εκατομμυρίων βαρελιών για να προσπαθήσει να περιορίσει το ράλι της τιμής του πετρελαίου μετά τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022.

Το υπουργείο Ενέργειας τον Οκτώβριο ανακοίνωσε ότι θα αγόραζε πετρέλαιο για το απόθεμα στα 79 δολάρια το βαρέλι ή χαμηλότερα, αφού είχε λάβει κατά μέσο όρο περίπου 95 δολάρια το βαρέλι από τις πωλήσεις έκτακτης ανάγκης του περασμένου έτους. Σκοπεύει να δημοσιεύει μηνιαίες προσφορές για την αγορά αργού για την αποθήκευση έκτακτης ανάγκης μέχρι τον Μάιο του επόμενου έτους.

Η νέα πρόσκληση είναι για ξινό αργό και η παράδοση θα παραληφθεί από την τοποθεσία Big Hill SPR στο Τέξας.

Το υπουργείο αγόρασε πίσω σχεδόν 9 εκατομμύρια βαρέλια για το απόθεμα σε περίπου 75 δολάρια το βαρέλι. Εξασφάλισε επίσης την επιστροφή σχεδόν 4 εκατομμυρίων βαρελιών έως τον Φεβρουάριο, αρκετούς μήνες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα, από προηγούμενη ανταλλαγή με εταιρείες πετρελαίου.

Αξιωματούχοι του υπουργείου Ενέργειας είπαν ότι η επιστροφή του πετρελαίου μετριάζεται από την προγραμματισμένη συντήρηση παράτασης ζωής στο SPR, όπου το πετρέλαιο διατηρείται σε κοιλώματα αλατιού στις ακτές του Τέξας και της Λουιζιάνας. Το απόθεμα περιέχει σήμερα 351,9 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης