Ενέργεια

Philenews: Κλειδώνει η συμμετοχή της Κύπρου με 100 εκατ. ευρώ στον Great Sea Interconnector

Philenews: Κλειδώνει η συμμετοχή της Κύπρου με 100 εκατ. ευρώ στον Great Sea Interconnector
Η συμμετοχή της Κύπρου στον Great Sea Interconnector θα γίνει σε πρώτη φάση με τα 100 εκατ. ευρώ που θα εξασφαλιστούν ως δάνειο από το Ταμείο Ανάκαμψης
Οριστική πρέπει να θεωρείται η απόφαση της κυπριακής Κυβέρνησης να συμμετάσχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας Great Sea Interconnector (πρώην EuroAsia) που συνέστησε ο ΑΔΜΗΕ Ελλάδας για την προώθηση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου – Κρήτης – Ισραήλ.

Αυτό κατέστη σαφές στο πλαίσιο των επαφών που είχε σήμερα αντιπροσωπία ανωτάτου επιπέδου του ΑΔΜΗΕ, υπό τον πρόεδρο και εκτελεστικό σύμβουλο Μανούσο Μανουσάκη, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπουργό Ενέργειας. Η συνάντηση στο Προεδρικό ολοκληρώθηκε πριν από λίγο και σύμφωνα με παριστάμενους κύλησε σε πολύ καλό και δημιουργικό κλίμα. Συνάντηση είχε νωρίτερα η ελληνική αντιπροσωπία και με τη ΡΑΕΚ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της μελέτης που διεξάγει ξένος οίκος για τη βιωσιμότητα της διασύνδεσης είναι θετικά και είναι θέμα χρόνου να παραληφθεί το τελικό πόρισμα και να ληφθεί και να ανακοινωθεί η τελική επενδυτική απόφαση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η συμμετοχή της Κύπρου στον Great Sea Interconnector θα γίνει σε πρώτη φάση με τα 100 εκατ. ευρώ που θα εξασφαλιστούν ως δάνειο από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα οποία προορίζονταν για την στήριξη του προηγούμενου φορέα υλοποίησης (EuroAsia Interconnector).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης