Ενέργεια

Ρωσία και Σ. Αραβία καλούν τα μέλη του ΟΠΕΚ+ να συμμετάσχουν στις περικοπές παραγωγής πετρελαίου

Ρωσία και Σ. Αραβία καλούν τα μέλη του ΟΠΕΚ+ να συμμετάσχουν στις περικοπές παραγωγής πετρελαίου

Οι δύο χώρες επιθυμούν να ωθήσουν τις τιμές ψηλότερα

Την ανάγκη για όλα τα μέλη του ΟΠΕΚ+ (Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών) να τηρήσουν τις περικοπές παραγωγής στο πετρέλαιο μετά τη συνάντηση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στο Ριάντ, τόνισαν η Ρωσία και η ασιατική χώρα, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο .


Η ρωσική έκδοση χρησιμοποιούσε τη λέξη «συμμετοχή», ενώ μια αγγλική μετάφραση της δήλωσης, που κυκλοφόρησε επίσης από το Κρεμλίνο, χρησιμοποιούσε τη λέξη «συμμετοχή» στη συμφωνία του ΟΠΕΚ+, σημειώνει το Reuters.

 

Το πρακτορείο ειδήσεων της Σαουδικής Αραβίας χρησιμοποίησε επίσης τη λέξη «ακολουθώ» στην κοινή δήλωση που κυκλοφόρησε μετά την επίσκεψη του Πούτιν.

«Στον τομέα της ενέργειας, οι δύο πλευρές επαίνεσαν τη στενή συνεργασία μεταξύ τους και τις επιτυχημένες προσπάθειες των χωρών του ΟΠΕΚ+ για την ενίσχυση της σταθερότητας των παγκόσμιων αγορών πετρελαίου.

Τόνισαν τη σημασία της συνέχισης αυτής της συνεργασίας και την ανάγκη για όλες τις συμμετέχουσες χώρες να τηρήσουν τη συμφωνία του ΟΠΕΚ+, με τρόπο που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των παραγωγών και των καταναλωτών και να υποστηρίζει την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας», ανέφερε η υπηρεσία.


Ανακοίνωση (πριν από μια εβδομάδα) για περικοπές στην παραγωγή

Ο Πούτιν επισκέπτεται τη Σαουδική Αραβία σε ένα σπάνιο ταξίδι στο εξωτερικό, το οποίο περιλαμβάνει επίσης μια επίσκεψη σε έναν άλλο μεγάλο παραγωγό πετρελαίου του Κόλπου, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ).

Η επίσκεψη έρχεται λιγότερο από μία εβδομάδα αφότου ο ΟΠΕΚ+ απογοήτευσε τις αγορές με μια συντριπτική ανακοίνωση για περικοπές παραγωγής για τις αρχές του επόμενου έτους και την έλλειψη ομόφωνης συμφωνίας για μείωση της προσφοράς σε όλο τον όμιλο.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία δήλωσαν (μέσω των αντίστοιχων κορυφαίων πετρελαϊκών τους), ότι ο ΟΠΕΚ+ είναι έτοιμος να επεκτείνει ή να εμβαθύνει τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου εάν χρειαστεί.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις που έκαναν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσίας, Alexander Novak και ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης