Ενέργεια

Adriatic LNG Terminal: Το αίτημα για αύξηση της χωρητικότητας κατά 8% στα 10,4 bcm

Adriatic LNG Terminal: Το αίτημα για αύξηση της χωρητικότητας κατά 8% στα 10,4 bcm
Αυτή είναι η τελευταία ιταλική εταιρεία LNG που ζήτησε αύξηση της παραγωγικής ικανότητας

Ο τερματικός σταθμός LNG της Αδριατικής κατέθεσε αίτημα στο υπουργείο Ενέργειας της Ιταλίας για να αυξήσει τη χωρητικότητά του κατά 8% από 9,6 δισεκατομμύρια εκατοστά σε 10,4 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, δήλωσε πηγή της εταιρείας στo Montel.

Η επέκταση είναι μέρος των σχεδίων της Ιταλίας να αυξήσει την ικανότητα επαναεριοποίησής της για να χειριστεί περισσότερες παραδόσεις LNG ενόψει των απότομων περικοπών στις προμήθειες φυσικού αερίου από τη Ρωσία εν μέσω του πολέμου με την Ουκρανία.

Αυτή είναι η τελευταία ιταλική εταιρεία LNG που ζήτησε αύξηση της παραγωγικής ικανότητας. Νωρίτερα αυτό το έτος, η πλωτή μονάδα αποθήκευσης και επαναεριοποίησης OLT Offshore LNG Toscana (FSRU) έλαβε κυβερνητική έγκριση για την αύξηση της ετήσιας ικανότητας επαναεριοποίησης κατά 33% σε 5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Το τερματικό LNG της Αδριατικής έχει επίσης υποβάλει αίτηση για να αυξήσει τη σταθερή του ικανότητα επαναεριοποίησης από 9 bcm σε 9,5 bcm ετησίως και τη μη σταθερή χωρητικότητά του από 0,6 bcm σε 0,9 bcm.

Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι τον Σεπτέμβριο διέθεσε όλη την προσφερόμενη στοιχειώδη χωρητικότητα, που αντιστοιχεί σε 0,5 bcm ετησίως από τον Ιανουάριο 2026 έως τον Δεκέμβριο 2045, για συνολικά 10 bcm ετησίως. Η παράδοση αυτής της διευρυμένης χωρητικότητας έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2026, αλλά θα μπορούσε να ξεκινήσει ήδη από το τελευταίο τρίμηνο του 2025.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης