Ενέργεια

G. Pyatt: Στόχος μας η μείωση κατά 50% των ρωσικών εσόδων από πετρέλαιο - φυσικό αέριο ως το 2030

G. Pyatt: Στόχος μας η μείωση κατά 50% των ρωσικών εσόδων από πετρέλαιο - φυσικό αέριο ως το 2030
Οι ΗΠΑ ηγούνται των προσπαθειών της G7 και της ΕΕ για επιβολή κυρώσεων και εμπάργκο στις εξαγωγές ρωσικού αργού πετρελαίου και καυσίμων

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιμείνουν στις κυρώσεις στη ρωσική ενέργεια όσο ο Putin επιμένει στον πόλεμό του στην Ουκρανία και η Ουάσιγκτον θέλει να μειώσει στο μισό τα ενεργειακά έσοδα της Μόσχας έως το 2030, δήλωσε υψηλόβαθμος Aμερικανός αξιωματούχος στους Financial Times.

«Αυτό είναι κάτι στο οποίο θα πρέπει να επιμείνουμε για τα επόμενα χρόνια, όσο ο Putin επιμένει σε αυτόν τον πόλεμο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Geoffrey Pyatt.

Οι ΗΠΑ ηγούνται των προσπαθειών της G7 και της ΕΕ για επιβολή κυρώσεων και εμπάργκο στις εξαγωγές ρωσικού αργού πετρελαίου και καυσίμων.

Σημειώνεται ότι τον Οκτώβριο, οι ΗΠΑ έλαβαν πιο σκληρή στάση και επέβαλαν κυρώσεις σε δύο πλοία για παραβίαση του ανώτατου ορίου τιμών.

Ένα μήνα αργότερα, οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε τρεις ναυτιλιακές εταιρείες με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και σε τρία πλοία που ανήκουν σε αυτές τις εταιρείες για τη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου που πωλούνταν πάνω από το ανώτατο όριο τιμής.

Μάλιστα, η Δύση εξετάζει το ενδεχόμενο να ενισχύσει την επιβολή των κυρώσεων σε όσους αποφεύγουν το ανώτατο όριο τιμής του ρωσικού πετρελαίου, σχεδόν κανένα από τα οποία δεν διαπραγματεύεται τώρα κάτω από το ανώτατο όριο των 60 δολαρίων το βαρέλι.

Τέλος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ρωσία έχει συγκεντρώσει έναν «σκιώδη στόλο» δεξαμενόπλοιων, που τη βοηθά να μεταφέρει το πετρέλαιο της στις διεθνείς αγορές, κυρίως στην Ασία. Οι ΗΠΑ αναζητούν επίσης «τρόπους για να καταστήσουν αυτόν τον σκιώδη στόλο λιγότερο αποτελεσματικό», δήλωσε ο Pyatt στους FT.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης