Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Το επόμενο GR-eco Island θα ανακοινωθεί στο Ντουμπάϊ - Μνημόνιο συνεργασίας με Masdar παρουσία πρωθυπουργού και ηχηρών ονομάτων για deals

Το επόμενο GR-eco Island θα ανακοινωθεί στο Ντουμπάϊ - Μνημόνιο συνεργασίας με Masdar παρουσία πρωθυπουργού και ηχηρών ονομάτων για deals
Από την ατζέντα των συζητήσεων δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι σχεδιασμοί των big projects για τη μεταφορά ανανεώσιμων αερίων από τη Σαουδική Αραβία στην Ελλάδα μέσω αγωγού, αλλά και αμμωνίας με πλοία από την Αίγυπτο για χρήση στη ναυτιλία

Με δυναμική παρουσία, σε πολιτικό και επιχειρηματικό επίπεδο, θα εκπροσωπηθεί η Ελλάδα στην παγκόσμια συνδιάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP28) που ξεκινά αύριο 30 /11 στο Ντουμπάι και θα διαρκέσει έως τις 12 Δεκεμβρίου. Εκτός από τις πολιτικές παρουσίες το παρών θα δώσουν και στελέχη από κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις όπως από τον όμιλο Mytilineos, την ΤΕΡΝΑ, τη Motor Oil, τον όμιλο Κοπελούζου, τη τσιμεντοβιομηχανία TITAN, τον ΔΕΣΦΑ, τον ΑΔΜΗΕ κλπ.

Η χώρα μας θα διαθέτει για πρώτη φορά στη διοργάνωση ένα δικό της περίπτερο 110 τετραγωνικών μέτρων, αίθουσα γραφείων ενώ έχει ενοικιάσει και χώρο για διοργάνωση εκδηλώσεων. Την ευθύνη για την ελληνική συμμετοχή έχει η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κυρία Αλεξάνδρα Σδούκου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και το γραφείο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα εγκαινιάσει το μεσημέρι της Παρασκευής το περίπτερο. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο Έλληνας πρωθυπουργός μαζί με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ Αλ Ναχαγιάν θα ανακοινώσουν το επόμενο GR-eco Island ενώ θα υπογραφεί και μνημόνιο συνεργασίας με την κρατική εταιρεία «Masdar» η οποία θα αναλάβει να «πρασινίσει» το νέο πράσινο νησί, μετά την Αστυπάλαια και τη Χάλκη.


Επιχειρηματικά deals υπό κυοφορία

Στις συνομιλίες που έχουν δρομολογηθεί θα συζητηθεί από τον γενικό διευθυντή του ENTSO-G Piotr Kuś και τους CEO του ΔΕΣΦΑ, της Snam και της Hydrogen Europe Μαρία Ρίτα Γκάλι, Stefano Venier, και Γιώργο Χατζημαρκάκη αντίστοιχα το ζήτημα του πρασινίσματος των υποδομών αερίου με υδρογόνο και άλλα ανανεώσιμα αέρια.

Όσον αφορά στα μεγάλα έργα ελληνικού ενδιαφέροντος θα γίνουν ειδικές παρουσιάσεις για τη μεγάλη ηλεκτρική διασύνδεση Αιγύπτου – Ελλάδας “ GREGY Interconnector Project” που αναπτύσσει η Elica Group και συμμετέχει ο ΑΔΜΗΕ, για τις δυνατότητες απανθρακοποίησης των προμηθειών αερίου του EastMed καθώς και για την ηλεκτρική διασύνδεση Ισραήλ, Κύπρου, Ελλάδας, το καλώδιο «Euroasia». Από την ατζέντα των συζητήσεων δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι σχεδιασμοί των big projects για τη μεταφορά ανανεώσιμων αερίων από τη Σαουδική Αραβία στην Ελλάδα μέσω αγωγού, αλλά και αμμωνίας με πλοία από την Αίγυπτο για χρήση στη ναυτιλία.

Για το πρασίνισμα της βιομηχανίας, θα συζητήσουν σε εκδήλωση την ερχόμενη Τρίτη, ο Νίκος Κεραμίδας της Μυτιληναίος, ο Αντώνης Κύρκος της ΤΙΤΑΝ και η Μαρίνα Παπατσώνη της TEMES με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Δημήτρη Παπαλεξόπουλο. Επίσης, ο διευθύνων σύμβουλος της MORE κ. Βίκτωρ Παπακωνσταντίνου σε διεθνές ακροατήριο θα αναλύσει τον σχεδιασμό της Motor Oil για ανάπτυξη στις ΑΠΕ, στον τομέα των εναλλακτικών καυσίμων, αλλά και το σχέδιο για δέσμευση και αποθήκευση άνθρακα στο διυλιστήριο της εταιρείας. Παράλληλα η κυρία Παναγιώτα Τσικνάκου της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής θα παρουσιάσει τα έργα αντλησιοταμίευσης της εταιρείας. Συνολικά, στο ελληνικό περίπτερο θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 30 εκδηλώσεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης