Ενέργεια

Η Shell ανακοινώνει ανακάλυψη αερίου στην Αιγυπτιακή ΑΟΖ

Η Shell ανακοινώνει ανακάλυψη αερίου στην Αιγυπτιακή ΑΟΖ
Η Shell δραστηριοποιείται στην Αίγυπτο για περισσότερα από 100 χρόνια

Η Shell Egypt έχει κάνει μια σημαντική ανακάλυψη ανακαλύπτοντας ένα νέο κοίτασμα φυσικού αερίου στην παραχώρηση North East Ameryia που βρίσκεται στη Μεσόγειο Θάλασσα, στα ανοιχτά της Αλεξάνδρειας. Η εταιρεία ολοκλήρωσε με επιτυχία και ασφάλεια τη γεώτρηση της πρώτης γεωτρήσεως, Mina West, στο πλαίσιο του ερευνητικού της έργου για τη διάνοιξη τριών γεωτρήσεων.

Σε μια δήλωση που κυκλοφόρησε στην επίσημη σελίδα της, η Shell αποκάλυψε, «Το πηγάδι, που διανοίχτηκε 250 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, έδειξε την παρουσία ενός στρώματος που φέρει αέριο. Υπάρχουν συνεχείς διαδικασίες αξιολόγησης και συλλογής δεδομένων για να προσδιοριστεί η έκταση του ευρήματος και η αναμενόμενη παραγωγή».

Ο Khaled Kassem, Πρόεδρος της Shell Companies στην Αίγυπτο, εξέφρασε την αισιοδοξία του, δηλώνοντας: «Αυτή η ανακάλυψη σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για τη Shell Egypt, ενισχύοντας τις φιλοδοξίες μας για περαιτέρω επέκταση και θετικό αντίκτυπο στην τοπική αγορά.

Τέλος, η Shell δραστηριοποιείται στην Αίγυπτο για περισσότερα από 100 χρόνια και το ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνει εξερεύνηση, δραστηριότητες ανάντη, LNG μέσω της Αιγυπτιακής JV LNG (ELNG) και την επιχείρηση λιπαντικών μέσω της Shell Lubricants Egypt.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης