Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Βουλγαρία: Στα σκαριά mega project για μονάδα αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες

Βουλγαρία: Στα σκαριά mega project για μονάδα αποθήκευσης ενέργειας με μπαταρίες
Οι μοναδικές υπηρεσίες της Hithium

Ο κατασκευαστής σταθερών μπαταριών Hithium και ο πάροχος ηλιακού έργου EPC Solarpro ανακοίνωσαν μια στρατηγική συνεργασία, με το πρώτο τους έργο μεγάλης κλίμακας να έρχεται στη Βουλγαρία, σύμφωνα με το PV- Europe.

Η Hithium συμφώνησε να προμηθεύσει τα προϊόντα μπαταριών σε ένα έργο αποθήκευσης ενέργειας 55 MWh. Η νέα μονάδα θα υποστηρίξει μια φωτοβολταϊκή εγκατάσταση στη νοτιοδυτική βουλγαρική πόλη Razlog. Με την κατασκευή της νέας εγκατάστασης που προγραμματίζεται για τις αρχές του 2024, είναι το μεγαλύτερο έργο αποθήκευσης ενέργειας από μπαταρίες που ήδη υλοποιείται στη νοτιοανατολική Ευρώπη σύμφωνα με τις εταιρείες.

Η Hithium θα παρέχει 16 δοχεία αποθήκευσης ενέργειας χωρητικότητας 3,44 MWh, με βάση τις κυψέλες 280 Ah της εταιρείας, οι οποίες έχουν εξαιρετικά μεγάλη αναμενόμενη διάρκεια ζωής. Διαθέτουν επίσης ένα ευρύ φάσμα θερμοκρασιών λειτουργίας, επομένως το νέο έργο αποθήκευσης ενέργειας προβλέπει ότι θα μπορεί να λειτουργεί αδιάκοπα ακόμη και σε ακραίες καιρικές συνθήκες, σύμφωνα με την εταιρεία.

«Καθώς η ηλιακή παραγωγή της περιοχής σε κλίμακα χρησιμότητας αυξάνεται, η αποθήκευση ενέργειας αποκτά σημασία, καθώς μας δίνει τη δυνατότητα να παρέχουμε ηλιακή ενέργεια πιο αξιόπιστα», εξήγησε ο CEO της Solarpro, Krasen Mateev. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που κάνουμε αυτό το βήμα με το Hithium για να επιταχύνουμε την ανάπτυξη της αποθήκευσης ενέργειας στην Ανατολική Ευρώπη. Εργαζόμαστε για την προετοιμασία και την ανάπτυξη της κοινής λύσης τους τελευταίους μήνες για αυτό το έργο ορόσημο. Είμαστε αφοσιωμένοι στην ηγεσία της ενεργειακής μετάβασης προσθέτοντας νέες τεχνολογίες στο χαρτοφυλάκιο προϊόντων μας».

Ο Ning (Kelson) Li, Διευθυντής Hithium Large-Scale Project BESS για την Κεντρική, Βόρεια και Ανατολική Ευρώπη, πρόσθεσε: «Είμαστε περήφανοι που συνεργαζόμαστε με τη Solarpro, έναν τόσο έμπειρο Ευρωπαίο εταίρο στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και του συστήματος αποθήκευσης ενέργειας από μπαταρίες , για να ξεκινήσουμε με το πρωτοποριακό εργοστάσιο Razlog BESS. Αυτό το έργο αντιπροσωπεύει την είσοδό μας στην Ανατολική Ευρώπη και αντικατοπτρίζει τέλεια τη συμβολή που θέλουμε να κάνουμε στην περιοχή, κλιμακώνοντας την αποθήκευση ενέργειας για να σταθεροποιηθεί ο εφοδιασμός με καθαρή ενέργεια»

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης