Ενέργεια

Le Maire: Oι αμερικανικές κυρώσεις στο Arctic LNG 2 δεν δημιουργούν δεύτερες σκέψεις στην TotalEnergies

Le Maire: Oι αμερικανικές κυρώσεις στο Arctic LNG 2 δεν δημιουργούν δεύτερες σκέψεις στην TotalEnergies
Καθησυχαστικός ήταν στις δημόσιες δηλώσεις του ο Γάλλος υπουργός για την αγορά φυσικού αερίου

Οι κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον ενός μεγάλου ρωσικού έργου υγροποιημένου φυσικού αερίου (Arctic LNG 2) στο οποίο η γαλλική πετρελαϊκή εταιρεία TotalEnergies είναι μέτοχος δεν φαίνεται να θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τις ευρωπαϊκές προμήθειες φυσικού αερίου, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire.

Όπως αναμεταδίδει το Reuters, ο Le Maire είπε ότι η Γαλλία ήταν σε επαφή με τις αρχές των ΗΠΑ σχετικά με τον αντίκτυπο των νέων κυρώσεων που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα. Από σήμερα φαίνεται ότι αυτές οι κυρώσεις δεν θέτουν κανένα σημαντικό κίνδυνο για τις ευρωπαϊκές προμήθειες φυσικού αερίου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Καθώς οι κυρώσεις επιβλήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων, μέρος του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, εξέδωσε επίσης μια γενική άδεια που επιτρέπει τη λήξη των συναλλαγών που αφορούν το Arctic LNG 2 έως τις 31 Ιανουαρίου 2024.

Ερωτηθείς εάν η γαλλική εταιρεία πετρελαίου θα πρέπει να παραμείνει στο εγχείρημα, ο Le Maire είπε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα. «Παρακολουθούμε την κατάσταση και αξιολογούμε τις συνέπειες της απόφασης των ΗΠΑ. Είμαστε σε συνεχή επαφή μαζί τους» συμπλήρωσε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης