Ενέργεια

Israel Electric: Νέος διαγωνισμός για την πώληση του σταθμού Eshkol για 2,3 δισ. δολ.

Israel Electric: Νέος διαγωνισμός για την πώληση του σταθμού Eshkol για 2,3 δισ. δολ.

Η μονάδα ισχύος 1.693 μεγαβάτ είναι η μεγαλύτερη της χώρας που τροφοδοτείται με φυσικό αέριο

 

Η κρατική Israel Electric Corp ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα πουλήσει τον σταθμό ηλεκτροπαραγωγής Eshkol σε έναν ιδιώτη αγοραστή για περίπου 9 δισεκατομμύρια σέκελ (2,3 δισεκατομμύρια δολάρια) μετά την κατάρρευση ενός προηγούμενου διαγωνισμού που υποσχόταν υψηλότερη τιμή.

Είναι ο τέταρτος σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας πωλείται σε μια προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του μεγαλύτερου μέρους της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Ισραήλ. Η μονάδα ισχύος 1.693 μεγαβάτ είναι η μεγαλύτερη της χώρας που τροφοδοτείται με φυσικό αέριο. Η IEC, κάποτε μονοπώλιο στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, θα ελέγχει πλέον περίπου το 40% του κλάδου.
Η IEC είπε ότι ο πλειοδότης ήταν η Eshkol Power Eergies, μια κοινοπραξία μεταξύ των τοπικών εταίρων Dalia Power Energies και Taavura.

Η Eshkol Power Energies είχε κερδίσει έναν αρχικό διαγωνισμό πριν από λίγους μήνες με προσφορά 12 δισεκατομμυρίων σέκελ. Αλλά αυτή η προσφορά ήταν πολύ υψηλότερη από άλλες, και ο όμιλος δεν ήταν σε θέση να εξασφαλίσει οικονομικά, έτσι η IEC αναγκάστηκε να επαναλάβει τον διαγωνισμό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης