Ενέργεια

Woodside: Η παγκόσμια αύξηση ζήτησης LNG θα συνεχιστεί (oilprice.com)

Woodside: Η παγκόσμια αύξηση ζήτησης LNG θα συνεχιστεί (oilprice.com)
Ειδικά στην Ασία δεν πρόκειται να μειωθεί πριν από το 2030

Η παγκόσμια ζήτηση υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) θα συνεχίσει να αυξάνεται στο άμεσο μέλλον, λόγω της αυξανόμενης κατανάλωσης στην Ασία, της ανάγκης για ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού και της απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές, σύμφωνα με εκτίμηση που έκανε την Τετάρτη 8/11/2023 η Woodside Energy η οποία είναι η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Αυστραλίας.


Ακόμα και οι αγοραστές επιτείνουν την αύξησης της ζήτησης για LNG

«Η παγκόσμια ζήτηση για τα προϊόντα της Woodside αναμένεται να είναι ανθεκτική τις επόμενες δεκαετίες καθώς οι πληθυσμοί και οι οικονομίες αυξάνονται, με τις αγορές-στόχους μας στην Ασία να οδηγούν τη ζήτηση πρωτογενούς ενέργειας.

Η αύξηση της ζήτησης για LNG αναμένεται να συνεχιστεί διότι οι αγοραστές επιδιώκουν να εξασφαλίσουν προμήθειες για να υποστηρίξουν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο μείγμα ενέργειας καθώς αυτές απελευθερώνονται από τον άνθρακα.

Το χαρτοφυλάκιο της Woodside με στάθμιση LNG είναι κατάλληλο για να αξιοποιήσει αυτή τη ζήτηση», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος του εν λόγω ομίλου, Meg O'Neill, την ημέρα ενημέρωσης των επενδυτών της εταιρείας.


Τα 3 μεγάλα έργα της Woodside

Η Woodside εκτελεί επί του παρόντος τα εξής 3 μεγάλα έργα: το έργο πετρελαίου Sangomar στη Σενεγάλη, το Scarborough LNG στην Αυστραλία και το Trion στο Μεξικό.

Στο Scarborough, η Woodside συνεργάζεται με την υπεράκτια Ρυθμιστική Αρχή και άλλους ενδιαφερόμενους φορείς για την προώθηση δευτερευουσών περιβαλλοντικών εγκρίσεων και στοχεύει το πρώτο φορτίο LNG να είναι έτοιμο το 2026.

«Μόλις λειτουργήσει, το Scarborough θα ήταν μεταξύ των πηγών LNG χαμηλότερης έντασης άνθρακα όταν παραδοθεί στη βόρεια Ασία», δήλωσε ο O'Neill του Woodside.

Στο Sangomar, η εταιρεία στοχεύει να παραχθεί το πρώτο πετρέλαιο στα μέσα του 2024. Συγκεκριμένα θα παράγει ένα μείγμα αργού που ταιριάζει πολύ στα ευρωπαϊκά διυλιστήρια, όπως δήλωσε το στέλεχος.

Στην Trion στο Μεξικό, η Woodside στοχεύει να ξεκινήσει την παραγωγή το 2028, έχοντας λάβει πρόσφατα την έγκριση του σχεδίου ανάπτυξης πεδίου από τη μεξικανική ρυθμιστική αρχή.


Διαφωνία μεταξύ IEA και εταιρειών ενέργειας για τη ζήτηση των ορυκτών καυσίμων

Η Woodside και πολλές άλλες ενεργειακές εταιρείες στοιχηματίζουν στη μακροπρόθεσμη ζήτηση για πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Η άποψή τους έρχεται σε αντίθεση με μια πρόσφατη έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA), σύμφωνα με την οποία η ζήτηση και για τα τρία ορυκτά καύσιμα (πετρέλαιο, άνθρακας και φυσικό αέριο), αναμένεται να κορυφωθεί πριν από το τέλος αυτής της δεκαετίας.

Ενώ τα στελέχη του κλάδου αναμένουν ότι ένα μέρος της ζήτησης φυσικού αερίου της Ευρώπης θα έχει χαθεί οριστικά κατά τη διάρκεια της περσινής ενεργειακής κρίσης, δεν βλέπουν τη ζήτηση στην Ασία να μειώνεται σύντομα και σίγουρα όχι πριν από το 2030.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης