Tο πρώτο πλωτό υπεράκτιο στον κόσμο παραγωγής 96.000 kWh ημερησίως στην Κίνα

Tο πρώτο πλωτό υπεράκτιο στον κόσμο παραγωγής 96.000 kWh ημερησίως στην Κίνα
Μπορεί να παράγει καθημερινά 96.000 kWh ηλεκτρικής ενέργειας

Η Shanghai Electric Wind Power Group αποκάλυψε ότι ολοκληρώθηκε στην Κίνα, το πρώτο έργο υπεράκτιων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) στον κόσμο το οποίο συνδυάζει πλωτή αιολική ενέργεια και υδατοκαλλιέργεια βαθέων υδάτων.

Το έργο κατασκευάζεται από την Longyuan Power Group, με την Shanghai Electric Wind Power Group (θυγατρική της Shanghai Electric), παρέχοντας τον εξοπλισμό παραγωγής ενέργειας και τους πύργους των υπεράκτιων ανεμογεννητριών.

Κατασκευασμένο εντός της ζώνης National Sea Ranch στο νησί Nanri, που βρίσκεται στο Putian, Fujian Provence της Κίνας, το έργο διαθέτει ημιβυθιζόμενες πλωτές πλατφόρμες 3 στηλών. Η καθεμία υποστηρίζει υπεράκτιο αιολικό 4 MW και ελαφριές ηλιακές μονάδες που είναι εγκατεστημένες στο περιοχή με βάθος νερού περίπου 35 μέτρα.

«Ένας εξαγωνικός χώρος στην κεντρική περιοχή της πλατφόρμας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ιχθυοκαλλιέργεια», ανακοίνωσε η Shanghai Electric Wind Power Group.

Μόλις τεθεί σε λειτουργία, το υβριδικό πλωτό υπεράκτιο αιολικό έργο μπορεί να παράγει επί καθημερινής βάσεως 96.000 kWh ηλεκτρικής ενέργειας σε πλήρη ισχύ, που ισοδυναμεί με την ημερήσια κατανάλωση ενέργειας 42.500 ατόμων, σύμφωνα με την Shanghai Electric Wind Power Group.

Ολόκληρο το έργο λέγεται ότι έχει υποβληθεί σε ένα εκτεταμένο φάσμα αυστηρών δοκιμών σε σχεδόν 200 συνθήκες λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένου ενός μοντέλου κλίμακας 1:40 που χρησιμοποιείται για την εξέταση της λίμνης αλιείας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης