Αλλαγή πλεύσης για την Havfram - Εστιάζει σε υπεράκτια μεταφορά και εγκατάσταση αιολικής ενέργειας

Αλλαγή πλεύσης για την Havfram - Εστιάζει σε υπεράκτια μεταφορά και εγκατάσταση αιολικής ενέργειας

Τερματίζει τη λειτουργία της μονάδας ανάπτυξης Kontiki Winds

 

Η Νορβηγική Havfram αποφάσισε να ολοκληρώσει την επιχειρηματική της μονάδα που είναι αφιερωμένη στην πρώιμη φάση ανάπτυξης υπεράκτιων αιολικών πάρκων, την Kontiki Winds.

Σύμφωνα με το offshorewind η εταιρεία δήλωσε ότι θα επικεντρωθεί πλήρως στην αγορά υπεράκτιων αιολικών μεταφορών και εγκαταστάσεων.

Η είδηση ήρθε μια μέρα αφότου η Havfram αποκάλυψε ότι η Kontiki Winds τερματίζει τη συνεργασία της με την RWE και την NTE στην προσφορά για τον διαγωνισμό Utsira Nord στη Νορβηγία.

«Οι προκλήσεις που περιβάλλουν τον κλάδο μας αυτή τη στιγμή είναι ευρέως γνωστές και πιο έντονες ως προς την προέλευση και την ανάπτυξη. Αυτό συνέβαλε σε αυτή τη δύσκολη απόφαση. Υπό διαφορετικές συνθήκες της αγοράς, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα είχαμε ευδοκιμήσει», δήλωσε ο Rick Campbell, Αντιπρόεδρος Offshore Wind Development της Kontiki Winds μέσω του LinkedIn.

Τον Σεπτέμβριο του 2021, οι Havfram, NTE και RWE ένωσαν τις δυνάμεις τους για να συμμετάσχουν στη διαδικασία αδειοδότησης για την ανάπτυξη πλωτής υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στο Utsira Nord.

Η RWE και η NTE θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους και θα υποβάλουν από κοινού αίτηση για την ανάπτυξη υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στο Utsira Nord, σύμφωνα με τον Havfram.

Το Utsira Nord, που βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα μακριά από τις νορβηγικές ακτές, είναι ανοιχτό για την κατασκευή πλωτού υπεράκτιου αιολικού ρεύματος ισχύος έως και 1,5 GW.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης