Τελευταία Νέα

Η ΒΡ θεωρεί κατεστραμμένη την υπεράκτια αιολική βιομηχανία των ΗΠΑ (Reuters)

Η ΒΡ θεωρεί κατεστραμμένη την υπεράκτια αιολική βιομηχανία των ΗΠΑ (Reuters)

Παρόλα αυτά ανώτατο στέλεχος της γνωστής εταιρείας καυσίμων άφησε περιθώριο ελπίδας

Σύμφωνα με το Πρακτορείο Reuters, ο επικεφαλής της επιχείρησης φυσικού αερίου και χαμηλών εκπομπών άνθρακα της BP, δήλωσε την Τετάρτη 1/1/2023 ότι η υπεράκτια βιομηχανία αιολικής ενέργειας των ΗΠΑ είναι «θεμελιωδώς κατεστραμμένη», αλλά τα προβλήματα μπορούν να επιλυθούν διότι η BP και ο συνεργάτης της (Equinor) κατέγραψαν 840 εκατομμύρια δολάρια για τα έργα τους στην εν λόγω χώρα.

Υπενθυμίζουμε ότι την ίδια ημέρα η Orsted (ο μεγαλύτερος κατασκευαστής υπεράκτιων αιολικών στον κόσμο), ανακοίνωσε απομείωση ύψους έως και 5,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων λόγω της απόφασής της να σταματήσει την ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών έργων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

BP και Equinor μελετούν μια νέα πρόταση από τις ΗΠΑ

Η Anja-Isabel Dotzenrath (Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΒΡ) είπε σε συνέδριο της FT Energy Transition στο Λονδίνο ότι τα προβλήματα στις ΗΠΑ περιλαμβάνουν την αδειοδότηση, τη χρονική καθυστέρηση μεταξύ της υπογραφής συμφωνιών αγοράς ενέργειας και των έργων που κατασκευάζονται, καθώς και την έλλειψη μηχανισμών πληθωριστικής προσαρμογής.

Πρόσθεσε ότι η BP και η Equinor μελετούν μια νέα πρόταση από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ που θα επιτρέψει στις εταιρείες να επαναλάβουν τα έργα με γρήγορη διαδικασία.

«Υπάρχει μια πορεία προς τα εμπρός, αλλά είναι προκλητική. Πιστεύω ότι όλα αυτά τα έργα θα κατασκευαστούν», είπε η Dotzenrath στους δημοσιογράφους στο περιθώριο του συνεδρίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης