Βloomberg: Η Dominion πήρε την άδεια για το μεγαλύτερο Υπεράκτιο αιολικό πάρκο των ΗΠΑ

Βloomberg: Η Dominion πήρε την άδεια για το μεγαλύτερο Υπεράκτιο αιολικό πάρκο των ΗΠΑ

Θα περιλαμβάνει έως και 176 εγκατεστημένες ανεμογεννήτριες

Την Τρίτη 31/10/2023, η Dominion Energy Inc. εξασφάλισε την άδεια από το Υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ για την κατασκευή ενός υπεράκτιου αιολικού πάρκου 2,6 γιγαβάτ κοντά στην ακτή της Βιρτζίνια, καθιστώντας το ως το πιο μεγάλο εγκεκριμένο υπεράκτιο αιολικό εγχείρημα της χώρας.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Βloomberg, το έργο Coast Virginia Offshore Wind πρόκειται να περιλαμβάνει έως και 176 ανεμογεννήτριες εγκατεστημένες περίπου 23,5 ναυτικά μίλια από την παραλία της Βιρτζίνια.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η κατασκευή θα μπορούσε να ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2024, αν και ορισμένα θεμέλια μονόπυλων έχουν ήδη παραδοθεί για χρήση στο έργο.

«Η σημερινή έγκριση του μεγαλύτερου υπεράκτιου αιολικού έργου στην ιστορία των ΗΠΑ βασίζεται στην αναμφισβήτητη δυναμική που βλέπουμε», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ντεμπ Χάαλαντ.

Ο οργανισμός έχει εγκρίνει 4 άλλα υπεράκτια αιολικά έργα, ενώ περισσότερα προτεινόμενα έργα βρίσκονται υπό εξέταση.

Η έγκριση της Βιρτζίνια έρχεται καθώς οι κατασκευαστές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αντιμετωπίζουν μια σειρά από προκλήσεις που έχουν θέσει υπό αμφισβήτηση τον ρυθμό της υπεράκτιας ανάπτυξης αιολικής ενέργειας σε όλο τον κόσμο.

Οι εταιρείες αντιμετωπίζουν περιορισμούς στην εφοδιαστική αλυσίδα και αυξανόμενο κόστος για κάθε στοιχείο των έργων πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, από τη χρηματοδότηση έως τα ιδρύματα.

Οι κατασκευαστές και οι Ομοσπονδιακές Ρυθμιστικές Αρχές αντιμετωπίζουν επίσης ανησυχίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι τουρμπίνες ενδέχεται να επηρεάσουν τον βιότοπο των φαλαινών που απειλούνται με εξαφάνιση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης