Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Από το ζενίθ στο ναδίρ οι εισαγωγές φυσικού αερίου της Αιγύπτου

Από το ζενίθ στο ναδίρ οι εισαγωγές φυσικού αερίου της Αιγύπτου
Η διακοπή των εισαγωγών φυσικού αερίου φαίνεται να συνδέεται με την απόφαση των ισραηλινών αρχών στις αρχές του μήνα να κλείσουν το υπεράκτιο κοίτασμα φυσικού αερίου Tamar

Μηδενικές είναι οι εισαγωγές φυσικού αερίου της Αιγύπτου, από 800 εκατομμύρια κυβικά πόδια (mcf) που ήταν την ημέρα, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή (29/10) το αιγυπτιακό Υπουργικό Συμβούλιο.

Σε ανακοίνωση, η αιγυπτιακή Κυβέρνηση αναφέρει επίσης ότι αύξησε τη διάρκεια των διακοπών ηλεκτρικής ενέργειας ως αποτέλεσμα της αύξησης της κατανάλωσης, η οποία συνέπεσε με τη μείωση των εισαγωγών φυσικού αερίου.

Oι αιτίες της μείωσης

Το υπουργικό συμβούλιο, εξηγώντας τους λόγους για την επέκταση των διακοπών ρεύματος που ταράζουν τη χώρα εδώ και μήνες, είπε ότι οι εισαγωγές φυσικού αερίου έχουν μειωθεί από 800 mcf/d σε μηδέν σε μια εποχή που οι θερμότερες από τις συνηθισμένες θερμοκρασίες οδήγησαν σε αύξηση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας.

Η διακοπή των εισαγωγών φυσικού αερίου φαίνεται να συνδέεται με την απόφαση των ισραηλινών αρχών στις αρχές του μήνα να κλείσουν το υπεράκτιο κοίτασμα φυσικού αερίου Tamar εν μέσω ανησυχιών ότι θα μπορούσε να επηρεαστεί από τις μάχες μεταξύ του στρατού της και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Τέλος, σημειώνεται ότι η Αίγυπτος εισάγει φυσικό αέριο από το Ισραήλ και στη συνέχεια εξάγει μέρος του στην Ευρώπη ως LNG. Ο ιταλικός πετρελαϊκός κολοσσός Eni δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι αναμένει η Αίγυπτος να επανεκκινήσει τις εξαγωγές φυσικού αερίου καθώς η εγχώρια ζήτηση πέφτει.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης