General Electric: Αναμένει ζημιές από Offshore1 δισ. δολ. για το 2023 και το 2024

General Electric: Αναμένει ζημιές από Offshore1 δισ. δολ. για το 2023 και το 2024

Οι υπεράκτιες αιολικές δραστηριότητές της επιφέρουν πλήγμα στα οικονομικά της

Η General Electric (GE) αναμένει ότι η ενασχόλησή της με την υπεράκτια αιολική ενέργεια θα προκαλέσει ετήσιες απώλειες περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για φέτος και το επόμενο έτος, καθώς ο κλάδος παλεύει με το αυξανόμενο κόστος.

Ο Αμερικανικός πολυεθνικός όμιλος που ιδρύθηκε στη Νέα Υόρκη και εδρεύει στη Βοστώνη, εστιάζοντας στην ενέργεια, την ανανεώσιμη ενέργεια, την αεροναυπηγική και την υγειονομική περίθαλψη, γνωστοποίησε μέσω υψηλόβαθμου στελέχους του ότι θα έχει ζημιές τόσο το 2023 όσο και το 2024.

«Η Offshore Wind παραμένει δύσκολη φέτος με απώλειες περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων. Το επόμενο έτος, αναμένουμε ότι οι offshore θα έχουν παρόμοιες απώλειες, αλλά σημαντικά βελτιωμένη απόδοση σε μετρητά», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Larry Culp κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης.

Τα σχόλια του Culp έρχονται καθώς οι κατασκευαστές offshore-wind αντιμετωπίζουν αυξανόμενες προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένων των διαταραχών της εφοδιαστικής αλυσίδας, του αυξανόμενου κόστους για εξαρτήματα και των υψηλότερων επιτοκίων.

Αυτό είναι πιθανό να καθυστερήσει ορισμένα έργα και να ωθήσει τη ζήτηση για τουρμπίνες. Ωστόσο, υπάρχουν φωτεινά σημεία για τη GE, συμπεριλαμβανομένης της εγκατάστασης αυτόν τον μήνα του πρώτου μοντέλου Haliade-X σε ένα έργο υπό κατασκευή νότια της Μασαχουσέτης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης