Ενέργεια

Η Hess παρουσίασε κέρδη 504 εκατ. δολ. το γ΄ τρίμηνο πριν την εξαγορά της από τη Chevron

Η Hess παρουσίασε κέρδη 504 εκατ. δολ. το γ΄ τρίμηνο πριν την εξαγορά της από τη Chevron
Αύξηση παραγωγής της αμερικάνικης ενεργειακής εταιρείας για το 2023

Η Hess Corporation ανακοίνωσε την Τετάρτη 25/10/2023 τα κέρδη της για το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, όπως δημοσίευσε το oilprice.com.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, γνωστοποίησε ότι είχε συμφωνήσει να εξαγοραστεί από την Chevron (αμερικανική πολυεθνική εταιρεία ενέργειας που ειδικεύεται κυρίως στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο).

Η Hess (αμερικανική παγκόσμια ανεξάρτητη ενεργειακή εταιρεία που ασχολείται με την εξερεύνηση και την παραγωγή αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου) η οποία δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση των Hess Oil and Chemical και Amerada Petroleum το 1968, ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 504 εκατομμύρια δολάρια (1,64 δολάρια ανά μετοχή) για το τρίτο τρίμηνο του 2023, ελαφρώς χαμηλότερα από τα καθαρά έσοδα 515 εκατομμυρίων δολαρίων για την ίδια περίοδο του 2022, αλλά υψηλότερα από τη συναίνεση των αναλυτών για κέρδη 1,22 δολάρια ανά μετοχή.

Η Hess ανέφερε υψηλότερη παραγωγή στο παιχνίδι σχιστόλιθου Bakken στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην υπεράκτια Γουιάνα για το τρίτο τρίμηνο.


Αύξηση παραγωγής της Hess για το 2023

Η καθαρή παραγωγή της εταιρείας από το Bakken ήταν 190.000 βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου την ημέρα (boepd) το τρίτο τρίμηνο του 2023, σε σύγκριση με 166.000 βαρέλια ημερησίως το τρίμηνο του προηγούμενου έτους, αντανακλώντας αυξημένη δραστηριότητα γεώτρησης και ολοκλήρωσης και υψηλότερους όγκους NGL και φυσικού αερίου που ελήφθησαν κάτω από το ποσοστό των συμβολαίων εσόδων λόγω χαμηλότερων τιμών των εμπορευμάτων.

Στο υπεράκτιο Stabroek Block της Γουιάνας όπου το μερίδιο του Hess είναι 30%, η καθαρή παραγωγή για την εταιρεία από τα Liza Destiny και Liza Unity FPSOs ανήλθε συνολικά σε 108.000 bopd το τρίτο τρίμηνο του 2023, σε σύγκριση με 98.000 bopd το τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Το τρίτο τρίμηνο του 2023, η Hess πούλησε 9 φορτία αργού πετρελαίου από τη Γουιάνα, σε σύγκριση με 8 φορτία το τρίτο τρίμηνο του 2022.


Η Chevron ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει την Hess Corporation

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Chevron είπε ότι θα αγόραζε την Hess Corporation σε μια συναλλαγή συνολικής αξίας 53 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μια άλλη μεγάλη συμφωνία στη βιομηχανία πετρελαίου που θα δώσει στην υπερμεγέθυνση των ΗΠΑ έκθεση στα μεγάλα υπεράκτια αποθέματα πετρελαίου της Γουιάνας.

Η συνολική συναλλαγή αποτιμάται στα 171 δολάρια ανά μετοχή με βάση την τιμή κλεισίματος της Chevron στις 20 Οκτωβρίου 2023. Η συνολική εταιρική αξία, συμπεριλαμβανομένου του χρέους, της συναλλαγής είναι 60 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε η Chevron σε δήλωση τη Δευτέρα.

Η εξαγορά της Hess, η οποία αναμένεται να κλείσει το πρώτο εξάμηνο του 2024, διαφοροποιεί το χαρτοφυλάκιο της Chevron με περιουσιακά στοιχεία στην υπεράκτια Γουιάνα και στο Bakken των ΗΠΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης