Reuters: Η Shell μειώνει θέσεις εργασίας με χαμηλές εκπομπές άνθρακα και υδρογόνου

Reuters: Η Shell μειώνει θέσεις εργασίας με χαμηλές εκπομπές άνθρακα και υδρογόνου

Μέρος σχεδίου του CEO της κολοσσιαίας εταιρείας καυσίμων για αύξηση κερδών

Η Shell θα περικόψει περίπου το 15% του εργατικού δυναμικού στο τμήμα λύσεων χαμηλών εκπομπών άνθρακα και θα περιορίσει τις δραστηριότητες υδρογόνου ως μέρος της προσπάθειας του Wael Sawan (CEO κολοσσιαίας εταιρείας καυσίμων) να αυξήσει τα κέρδη, όπως επιβεβαίωσε την Τετάρτη 25/10/2023 η εταιρεία σε απάντηση ερωτήματος του Reuters.

Οι περικοπές προσωπικού και οι οργανωτικές αλλαγές έρχονται αφότου ο Sawan (ανέλαβε τα ηνία… τον Ιανουάριο) υποσχέθηκε να ανανεώσει την ενεργειακή στρατηγική της Shell για να επικεντρωθεί στις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και χαμηλών εκπομπών άνθρακα, στη σταθερή παραγωγή πετρελαίου και στην αύξηση της παραγωγής φυσικού αερίου.

Η Shell θα περικόψει 200 θέσεις εργασίας το 2024 και έχει θέσει άλλες 130 θέσεις υπό αναθεώρηση ως μέρος μιας προσπάθειας για τη μείωση του αριθμού προσωπικού στη μονάδα, δήλωσε εκπρόσωπος.

Ορισμένοι από αυτούς τους ρόλους θα ενσωματωθούν σε άλλα μέρη της Shell, πρόσθεσε η εταιρεία.

«Μεταμορφώνουμε τις δραστηριότητές μας στις Λύσεις χαμηλού άνθρακα (LCS) για να ενισχύσουμε την παράδοσή της στους βασικούς επιχειρηματικούς τομείς χαμηλών εκπομπών άνθρακα, όπως οι μεταφορές και η βιομηχανία», δήλωσε η εταιρεία.

Οι δραστηριότητες LCS περιλαμβάνουν το υδρογόνο και άλλες επιχειρήσεις που επιδιώκουν την απαλλαγή από τον άνθρακα στους τομείς των μεταφορών και της βιομηχανίας, αλλά δεν περιλαμβάνει την επιχείρηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, οι διευθυντές της Shell την περασμένη εβδομάδα πραγματοποίησαν αρκετές συναντήσεις με το τμήμα LCS όπου ανακοινώθηκαν οι περικοπές θέσεων εργασίας και οι οργανωτικές αλλαγές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης