Ενέργεια

Pyatt: Η ενεργειακή μετάβαση των ΗΠΑ πρέπει να αποφύγει την εξάρτηση από την Κίνα

Pyatt: Η ενεργειακή μετάβαση των ΗΠΑ πρέπει να αποφύγει την εξάρτηση από την Κίνα
Ο πρόεδρος Joe Biden υπέγραψε πέρυσι ένα νομοσχέδιο με κίνητρα για καθαρή ενέργεια εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων

Οι αναδυόμενες αμερικανικές επιχειρήσεις στην αλυσίδα εφοδιασμού της ενεργειακής μετάβασης, όπως το υδρογόνο και η αιολική ενέργεια, θα πρέπει να δράσουν γρήγορα, προτού η Κίνα πάρει την πρωτοκαθεδρία, δήλωσε χθες (24/10)  ανώτερος αξιωματούχος του State Department.

Ο Geoffrey Pyatt, αναπληρωτής γραμματέας για ενεργειακούς πόρους στο State Department είπε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να διασφαλίσουν ότι η Κίνα δεν κυριαρχεί στην αιολική ενέργεια, τη μικρή πυρηνική ενέργεια και το υδρογόνο, ένα αναδυόμενο καύσιμο που θα μπορούσε να βοηθήσει στον μετριασμό των εκπομπών άνθρακα από βιομηχανίες που είναι δύσκολο να μειώσουν τήξη τσιμέντου και αλουμινίου.

«Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι δεν θα αντικαταστήσουμε την ευρωπαϊκή εξάρτηση από τη Ρωσία για αέριο με μια συλλογική εξάρτηση από την κινεζική καθαρή τεχνολογία και κρίσιμα ορυκτά», είπε ο Pyatt, πρώην πρεσβευτής στην Ουκρανία, σε συνέδριο για το φυσικό αέριο στην Ουάσιγκτον.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος Joe Biden υπέγραψε πέρυσι ένα νομοσχέδιο με κίνητρα για καθαρή ενέργεια εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων, ωστόσο ορισμένες βιομηχανίες χρειάζονται χρόνια για να αναπτυχθούν, όπως η πυρηνική ενέργεια. Επίσης, απαιτείται νέα νομοθεσία για τη μεγιστοποίηση της μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας από μεγάλα έργα ηλιακής και αιολικής ενέργειας στις πόλεις.

Τα ορυκτά που απαιτούνται για πολλά συστατικά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αποτελούν ένα άλλο εμπόδιο για την αλυσίδα εφοδιασμού των ΗΠΑ, η οποία εξαρτάται από την Κίνα και τις αφρικανικές χώρες για την εξόρυξη πολλών από αυτά τα υλικά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης