Bέτο από την κυβερνήτρια της Νέας Υόρκης στο νόμο για την υπεράκτια αιολική ενέργεια

Bέτο από την κυβερνήτρια της Νέας Υόρκης στο νόμο για την υπεράκτια αιολική ενέργεια

Σημαντικό πλήγμα στους στόχους της Πολιτείας για τις ΑΠΕ, σύμφωνα με την ACP

Μέτωπο… έχει δημιουργηθεί μεταξύ της Αμερικάνικης Ένωσης Καθαρής Ενέργειας (ACP) και της κυβερνήτριας της Νέας Υόρκης, Kathy Hochul η οποία ασκεί βέτο στον νόμο περί προγραμματισμένης υπεράκτιας αιολικής μετάδοσης.

Η συγκεκριμένη Ένωση θεωρεί την απόφαση της Hochul ως «σημαντικό πλήγμα» στους στόχους της πολιτείας για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ).

Ο νόμος απαιτεί από την ACP της πολιτείας της Νέας Υόρκης να καταρτίσει ένα σχέδιο για βελτιωμένα συστήματα προγραμματισμού και συντονισμού μεταφοράς για ένα υπεράκτιο δίκτυο.

Απαιτεί επίσης από την Αρχή να διεξαγάγει ανάλυση οφέλους-κόστους και μελέτη επιπτώσεων στους πληρωτές για να καθορίσει το συνολικό κόστος της εφαρμογής προγραμματισμένων συστημάτων μεταφοράς και συντονισμένων συστημάτων για ένα υπεράκτιο δίκτυο.

Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει θέσει στόχο 9 GW υπεράκτιου αιολικού ρεύματος μέχρι το 2035.

Ο Μόιρα Σάιφερς (διευθυντής κρατικών υποθέσεων της ανατολικής περιοχής ACP), δήλωσε: «H κυβερνήτρια πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά με την επίτευξη του 70% της καθαρής ενέργειας έως το 2030.

Σήμερα, έδωσε ένα σημαντικό πλήγμα στους ίδιους τους στόχους του κράτους, ασκώντας βέτο σε νομοθεσία που θα επέτρεπε σε μια τοπική κυβέρνηση να διαπραγματευτεί μόνη της για την παροχή καθαρής, προσιτής ενέργειας που παράγεται από υπεράκτια αιολική ενέργεια.

Η Νέα Υόρκη πλησιάζει επικίνδυνα στο να υπηρετήσει το θάνατο για την υπόσχεση για ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών στην περιοχή. Προτρέπουμε τον κυβερνήτη Hochul να υποστηρίξει αυτήν την κρίσιμη βιομηχανία και τις χιλιάδες θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσει με πραγματική δράση.

Πρέπει να επαναφέρει τη Νέα Υόρκη σε τροχιά ανάπτυξης αυτών των κρίσιμων έργων καθαρής ενέργειας και να τηρήσει την υπόσχεση της πολιτείας να είναι ηγέτης στην καθαρή ενέργεια».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης