EDP Renewables: Επιτυγχάνει ορόσημο εγκατεστημένης ισχύος άνω του 1 GWp στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού

EDP Renewables: Επιτυγχάνει ορόσημο εγκατεστημένης ισχύος άνω του 1 GWp στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού
Η EDPR διαθέτει μια διευρυμένη παρουσία σε εννέα αγορές της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού

Η EDP Renewables (EDPR) έχει υπερδιπλασιάσει την εγκατεστημένη ηλιακή της ισχύ στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού, από περίπου 480 MWp που ήταν τον Φεβρουάριο του 2022 σε περισσότερα από 1 GWp. Πρόκειται για ένα σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία, καθώς αναδεικνύει τη σταθερή δέσμευσή της να προωθήσει την ενεργειακή μετάβαση σε ολόκληρη την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού.

Η EDPR διαθέτει μια διευρυμένη παρουσία σε εννέα αγορές της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού με εστιασμένη εγκατεστημένη ισχύ, συγκεκριμένα 510 MWp (50%) στο Βιετνάμ, 335 MWp (33%) στη Σιγκαπούρη, 100 MWp (10%) στην Κίνα και 75 MWp (7%) στις υπόλοιπες αγορές της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας, της Ταϊβάν και της Μαλαισίας.

Το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο εγκατεστημένης ισχύος ύψους 1 GWp περιλαμβάνει 53% κατανεμημένη ηλιακή παραγωγή (DG) και 47% ηλιακά έργα κοινής ωφέλειας. Ειδικότερα, η κατανεμημένη ηλιακή παραγωγή έχει αναδειχθεί σε ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα τμήματα της εταιρείας και η εγκατεστημένη ισχύς αναμένεται να τριπλασιαστεί στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού έως το 2026. Η ανάπτυξη αυτή υποστηρίζεται από τη διεύρυνση των στόχων απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές στην περιοχή.

«Αυτό το σημαντικό ορόσημο της επίτευξης 1 GW υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας να επιταχύνουμε την ενεργειακή μετάβαση στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού. Συνεχίζουμε να βλέπουμε ελκυστικές επενδυτικές ευκαιρίες στην περιοχή και έχουμε ως στόχο 2,4 GW εγκατεστημένης ισχύος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην περιοχή αυτή έως το 2026», δηλώνει ο Miguel Stilwell d'Andrade, Διευθύνων Σύμβουλος της EDP.

Στις αρχές του τρέχοντος έτους, η EDPR ανακοίνωσε το νέο στρατηγικό της σχέδιο, ενισχύοντας τη δέσμευσή της να ηγηθεί της ενεργειακής μετάβασης μέσω της επιταχυνόμενης και βιώσιμης ανάπτυξης, δημιουργώντας παράλληλα ανώτερη αξία για τους μετόχους της και τους παγκόσμιους στόχους για επενδύσεις ύψους 20 δισεκατομμυρίων ευρώ, συνολικές προσθήκες 17GW και αύξηση των ετήσιων προσθηκών σε 4GW για την περίοδο 2023-26. Το 7% αυτής της επένδυσης θα πραγματοποιηθεί στην Ασία και τον Ειρηνικό, όπου η εταιρεία σκοπεύει να ξεπεράσει τα 2GW εγκατεστημένης ισχύος έως το 2026, επιταχύνοντας τις μέσες ετήσιες προσθήκες στα 0,3GW. Η στρατηγική επέκτασης περιλαμβάνει έργα κατανεμημένης παραγωγής «πίσω από το μετρητή» (behind-the-meter DG projects), που εξυπηρετούν επιχειρήσεις και κυβερνήσεις, και έργα «μπροστά από το μετρητή» (in-front-of-the-meter projects) που συμβάλλουν στη βιωσιμότητα του δικτύου.

Από την έναρξη της δραστηριότητάς της στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, η EDPR έχει ήδη διπλασιάσει την εγκατεστημένη δυναμικότητά της και φιλοδοξεί, καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της κρίσιμης δεκαετίας, να καταστεί ηγέτης στην περιοχή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης